Snoopy And Charlie Brown imbau kenangan lama

- 20:42:00

BAGI mereka yang membesar dengan karakter animasi Charlie Brown dan anjingnya, Snoopy pasti tahu akan keletah dua sahabat ini yang melucukan.

Francais ‘Peanuts’ atau lebih dikenali dengan judul Snoopy And Charlie Brown: The Peanuts di beberapa negara diperkenalkan oleh Charles M Schulz.

Karya kali ini mengembalikan nostalgia tersendiri kepada peminat animasi ini. Lebih istimewa ini merupakan filem cereka pertama selepas 35 tahun.

Ia juga secara tidak langsung meraikan ulang tahun Ke-65 penerbitan komik The Peanuts.

Snoopy And Charlie Brown: The Peanuts Movie diarahkan oleh Steve Martino. Ingin mengekalkan nostalgia tersendiri buat peminat animasi ini menerusi sentuhan di dalam filem terbaharunya.

Filem ini mengisahkan Charlie Brown (suara Noah Schnapp) seorang budak lelaki yang baik tetapi sering melalui kegagalan di dalam hidup.

Tetapi kehadiran Little Red-Haired Girl (Francesca Angelucci Capaldi), seorang kanak-kanak perempuan ke kawasan kejiranannya benar-benar mengubah hidup Charlie Brown.

Dia yang terpikat dengan Girl, berusaha sedaya upaya untuk memikat gadis tersebut, namun seperti biasa, pelbagai nasib malang menimpanya.

Namun anjing pemburunya yang setia, Snoopy (Bill Melendez), berusaha untuk membantu Charlie dalam memikat Girl. Bagaimanapun dalam masa yang sama, Snoopy sering berkhayal tentang penulisan novel di mana dia melalui pengembaraan bersama teman wanitanya.

Aksi kedua-dua watak ini dengan keletahnya mereka sudah cukup untuk membuatkan penonton ketawa geli hati.

Masakan tidak, kedua-duanya ada impian dan kisah tersendiri, tetapi di adun dengan cukup baik untuk menghiburkan penonton.

Tidak hanya mempertaruhkan dua watak ini, ia turut disokong dengan kehadiran rakan-rakan Charlie Brown yang lain dan mereka juga mempunyai keletah yang tersendiri serta mencuit hati.

Nilai, mesej positif

Tidak hanya menampilkan sebuah karya untuk hiburan semata-mata, Martino tidak lupa untuk menyelitkan nilai dan mesej positif untuk diteladani bersama.

Paling ketara tentulah nilai persahabatan dan kesetiaan di antara dua orang sahabat yang tidak berbelah bahagi.

Snoopy contohnya walaupun karakternya adalah seekor anjing, namun dia berusaha untuk membuat apa sahaja asalkan dapat menggembirakan Charlie Brown.

Selain itu, tentang pentingnya untuk mempunyai rasa keyakinan dan semangat yang tinggi serta tidak berputus asa dalam melakukan sesuatu.

Biarpun ia hanya sebuah filem animasi, namun mesej-mesej positif ini secara tidak langsung memberi kesedaran kepada penonton.

Justeru bagi anda yang ingin mengetahui kesudahan kisah Charlie Brown dan usahanya memikat gadis idamannya. Serta bagaimanakah kesudahan novel Snoopy? Jangan lupa untuk menyaksikan filem Snoopy And Charlie Brown: The Peanuts di pawagam berdekatan anda.


You May Also Like

0 Comments