Captain America: The Civil War

- 18:59:00

SEMENJAK pihak Marvel Entertainment memuat naik trailer pertama filem Captain America: Civil War di YouTube pada November tahun lalu, pelbagai reaksi diterima dari peminat setia Marvel.

Dan kini menjelang tiga minggu sebelum tayangan trilogi Captain America, trailer kedua yang dimuat naik Marvel Entertainment sejak 10 Mac lalu sudah ditonton lebih 52 juta pelayar.

Bahkan, filem arahan adik-beradik Russo, Joe dan Anthony dikatakan bakal menandingi filem Batman V Superman: Dawn Of Justice yang sudah pun ditayangkan di pawagam.

Kedua-dua sutradara ini telah membuktikan kemampuan mereka menerusi Captain America: The Winter Soldier yang ditayangkan pada 2014.

"Apabila kami sekali lagi ditawarkan untuk mengarahkan trilogi Captain America, kami rasa seperti hendak gila.

"Tapi kami juga bersyukur kerana sekali lagi diberi kepercayaan dan tentunya kami mahu lakukan yang terbaik untuk trilogi ini kerana Civil War adalah bahagian penting dari filem ini (Captain America)," jelas Anthony.

Berkongsi pembikinan filem ini yang berlangsung selama empat bulan bermula 27 April 2015, Joe berkata, Captain America: Civil War akan menyajikan sebuah akibat tidak disengajakan yang muncul kerana kejadian lalu.

Bahkan trilogi Captain America ini juga bakal menguji pandangan penonton terhadap dua karakter iaitu Captain America dan Iron Man.

"Civil War adalah filem yang tepat kerana bakal menguji pandangan penonton terhadap dua karakter yang mempunyai pengaruh masing-masing.

"Pandangan itu mungkin akan berubah sebelum dan selepas anda menonton filem ini," katanya dalam satu temubual.

Captain America: Civil War mengambil tempat selepas kejadian dalam Avengers: Age of Ultron dengan Captain America perlu berdepan dengan masalah baru, yang mana pihak kerajaan mahu mengawal kesemua aktiviti adiwira.

Captain America dan Iron Man mempunyai pendapat bertentangan terhadap tindakan kerajaan itu, menyebabkan tercetusnya perang saudara antara bekas sekutu ini.

Dalam pada itu, ditanya mengenai penglibatan lebih ramai karakter Marvel termasuk Spiderman di dalam filem ini, Anthony berkata, mereka hanya membayangkan mempunyai filem bersama Spiderman.

Selain itu, antara lain yang akan terlibat di dalam filem ini adalah Scarlett Johansson (Natasha Romanoff / Black Widow), Sebastian Stan (Bucky Barnes / Winter Soldier), Anthony Mackie (Sam Wilson / Falcon), Don Cheadle (James Rhodes / War Machine), dan Jeremy Renner (Clint Barton / Hawkeye).

Turut terlibat adalah Chadwick Boseman (T’Challa / Black Panther), Paul Bettany (Vision:, Elizabeth Olsen as Wanda Maximoff / Scarlet Witch), Paul Rudd (Scott Lang / Ant-Man / Giant-Man) dan ramai lagi.

Penamat menyedihkan?

Menariknya mengenai pembikinan filem ini, terdapat dua upacara pengebumian yang sekali gus mengundang tanda tanya, apakah karakter Captain America akan ditamatkan?

Ini kerana, antara watak yang pasti akan ditamatkan adalah bekas kekasih Steve Rogers, Peggy Carter (Hayley Atwell).

Dikatakan pihak produksi juga telah mengambil pengakhiran babak menerusi komik Fallen Son.

"Saya tidak boleh mendedahkan pengakhirannya. Ia mungkin boleh menjadi khabar angin.

"Jika anda ingin tahu apa akhirnya, anda harus menonton filem ini," katanya dalam satu temu bual.

Captain America : Civil War bakal ditayangkan di Malaysia pada 28 April depan.


You May Also Like

0 Comments