Trolls imbau zaman kanak-kanak

- 11:41:00

SEINGAT penulis, ketika pertengahan 90-an, karakter Troll popular sehingga sesetengah syarikat mengeluarkan aksesori berdasarkan karakter tersebut.

Dan selepas sekian lama 'hilang' dari pandangan, akhirnya, DreamWorks Animation kembali membawa Trolls ke dunia glamor.

Menerusi filem Trolls yang diarahkan Mike Mitchell, filem ini tentu sekali akan menimbau kenangan bagi mereka yang membesar dari 70-an sehinggalah ke 90-an.

Filem ini juga menyaksikan gandingan pelakon dan penyanyi hebat seperti Anna Kendrick, Justin Timberlake, James Corden, Kunal Nayyar, Gwen Stefani dan Russell Brand.

Ia mengisahkan komuniti Trolls hidup gembira di bawah naungan Puteri Poppy.

Suatu hari, Poppy buat parti besar dan secara tidak sengaja menarik perhatian Bergen, raksasa pesimis yang hanya akan gembira selepas memakan troll.

Raksasa yang bernama Chef telah menculik beberapa Trolls.

Merasakan dirinya bertanggungjawab, Poppy ambil keputusan menyelamatkan rakannya dan dia membawa Branch iaitu Trolls yang bersikap paranoid. Kedua-dua mereka perlu bekerjasama dalam mengembara ke dunia yang mereka tidak tahu.

Pada pandangan penulis, filem santai ini sesuai ditonton semua lapisan usia dan mempunyai mesej penting yang boleh difahami.

Perjalanan cerita yang penuh dengan warna-warni dan disulami dengan lagu-lagu terkini akan membuatkan anda mudah terhibur.

Pendek kata, tiada sebab untuk anda berkerut kening sepanjang menonton filem ini dan pastinya ia dipenuhi dengan komedi dan ada ketikanya hiburan sinis untuk ditonton bersama.

Gabungan pelakon dan penyanyi yang meminjamkan suara mereka juga cukup baik.

Kredit buat Kendrick dan Timberlake yang berjaya mengemudi watak dengan cukup baik. Bahkan walaupun hanya sekadar suara, keserasian kedua-dua pelakon ini dapat dirasai.

Tidak hanya tampil versi asal, filem ini juga turut menampilkan alih suara Kantonis ini menampilkan suara Gin Lee dan Phil Lam.

Bagi anda yang ingin ketahui cerita ini, jangan lupa saksikan di pawagam.


You May Also Like

0 Comments