Jerman tersingkir Piala Dunia, peminat beri semangat

RAMAI yang sedia maklum, pelakon popular Maya Karin merupakan penyokong setia pasukan bola sepak Jerman semenjak dulu lagi.

Bagaimanapun, dalam keghairahan peminat dan penyokong pasukan tersebut mengharapkan Jerman mara ke pusingan akhir sekali gus menjulang Piala Dunia yang menjadi tumpuan seluruh dunia ketika ini, pasukan tersebut kalah 0-2 kepada pasukan Korea Selatan dalam perlawanan malam tadi.


Kekalahan mengejut itu menyebabkan Jerman tersingkir dalam persaingan untuk mara ke peringkat seterusnya.

Maya menerusi laman media sosialnya telah meluahkan kesedihannya atas kekalahan tersebut, namun dalam masa yang sama akur dengan kehebatan pasukan lain yang turut bersaing merebut tempat ke pusingan akhir.

“The sadness is still sinking in.. I will always support Germany but I must admit we didn’t deserve going further this time.

“Hopefully this will restoke the fire for next #WC that we didn’t have this year,” luahnya beserta tanda pagar #hunger #fire #ambition #team #germany🇩🇪 #worldcup2018 #maythebestteamwin

Dalam pada itu, para peminat dan netizen dilihat cuba menghiburkan hati Maya dengan pelbagai ucapan dan kata-kata semangat, termasuk kata-kata yang melucukan buat pelakon ini.

Maya juga diihat sporting melayan karenah para peminatnya dengan membalas beberapa komen yang ditujukan kepadanya selepas kekalahan Jerman semalam.

“Kami mengharapkan @maya_karin terus tabah menjalani hari-hari yang mendatang. Jangan bermurung,” tulis salah seorang peminat di laman Twitter.

“Terima kasih kerana prihatin terhadap saya,” balas Maya dengan emoji senyum.
si
Jerman tersingkir Piala Dunia, peminat beri semangat Jerman tersingkir Piala Dunia, peminat beri semangat Reviewed by Kakigosip on 03:47:00 Rating: 5
Powered by Blogger.