Najib harap persaingan politik berlangsung secara sihat

Bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berharap agar persaingan politik yang sedang berlaku ketika ini terkawal dan berlangsung secara sihat.

Najib menggesa seluruh rakyat Malaysia yang bertemu rakan taulan ketika menyambut Aidilfitri untuk menganjurkan persefahaman kerana hakikatnya mereka menaruh harapan tinggi kepada kerajaan Pakatan Harapan (PH) untuk kekal stabil bagi melaksanakan mandat yang diberi.

Walaupun tidak lagi memegang jawatan pemimpin nombor satu negara, Najib tetap mahukan rakyat Malaysia hidup dalam keadaan aman dan sejahtera tanpa perlu bersangka buruk sesama sendiri hanya kerana perselisihan politik antara satu sama lain pada Pilihan Raya Umum ke-14 lalu

Sehubungan itu, bersempena bulan Syawal ini, beliau mengajak rakyat untuk membuka lembaran baharu dengan melupakan kisah lampau dan saling bermaaf-maafan.

"Memang kita tahu pada masa itu tentunya terdapat perselisihan antara keluarga, rakan dan taulan sehingga ada yang terguris hati.

"Peralihan kuasa yang berlaku sebelum Ramadan berjalan dengan aman dan kita sekarang dipimpin kerajaan yang baharu," katanya dalam satu catatan sempena Aidilfitri di laman Facebook hari ini.

Sementara itu, Najib yang merupakan Ahli Parlimen Pekan menyifatkan Ramadan tahun ini amat berbeza dengan Ramadan terdahulu memandangkan beliau dan rakan-rakan seperjuangannya tidak lagi berkhidmat dalam kerajaan.
Najib harap persaingan politik berlangsung secara sihat Najib harap persaingan politik berlangsung secara sihat Reviewed by Kakigosip on 20:38:00 Rating: 5
Powered by Blogger.