Pengacara Nasi Lemak Kopi O Dayah Bakar Sah Bergelar Isteri Kapten

Dengan sekali lafaz, pengacara dan penyanyi Dayah Bakar selamat bergelar isteri kepada pegawai tentera berpangkat kapten, Muhammad Hanif Hamidi dalam sebuah majlis ijabkabul pada jam 9.38 pagi tadi.

Memetik laporan BH online, pasangan itu dinikahkan oleh bapa pengantim perempuan pada majlis yang diadakan di premis acara 9Kedondong.

Dayah atau nama sebenarnya, Nurhidayah Abu Bakar menerima mas kahwin sebanyak RM300 serta tujuh dulang berbalas sembilan dulang daripada pihak pengantin lelaki. Bagaimanapun, jumlah wang hantaran dirahsiakan atas permintaan keluarga.

"Alhamdulillah segala galanya dipermudahkan. Semoga keberkatan Syawal ini akan menjadi permulaan baik untuk kami, " kata Dayah sebaik selesai majlis pernikahan.

Sebagai simbolik hari bahagia mereka, wanita berusia 29 ini turut mencipta lagu berjudul Imamku. Lagu tersebut diciptanya kira-kira empat tahun lalu dan baru dilancarkan.

Berkongsi detik perkenalan dengan suaminya, pengacara program bual bicara, Nasi Lemak Kopi O dan Hijabista di TV9 itu berkata, mereka mula berkenalan ketika belajar di sebuah sekolah di Seremban, Negeri Sembilan.

"Kebetulan, rumah kami berdekatan dan dia antara teman sepermainan saya ketika kecil. Kami mempunyai personaliti berbeza. Berbanding saya yang banyak bercakap, Hanif pula lebih pendiam," katanya.

Majlis bersanding pasangan ini akan diadakan di Ampang, Selangor, pada Ahad ini. Manakala majlis bertandang akan diadakan di Kuala Pilah, Negeri Sembilan, pada 7 Julai depan.

Pengacara Nasi Lemak Kopi O Dayah Bakar Sah Bergelar Isteri Kapten Pengacara Nasi Lemak Kopi O Dayah Bakar Sah Bergelar Isteri Kapten Reviewed by Kakigosip on 16:12:00 Rating: 5
Powered by Blogger.