Aizat Cipta Lagu Tentang Perjuangan Tun M

Penyanyi Aizat Amdan akhirnya memperdengarkan single terbaharunya berjudul Harapan Jadi Nyata selepas tujuh tahun lagu ciptaannya itu disimpan.Memetik laporan Sinar Harian, bait-bait lirik lagu yang ditulis Aizat pada tahun 2011 ini berkonsepkan pop balada dan dirakam di Emil Berliner Studio, Berlin, Jerman.

Menariknya lagu berkenaan mengambil ilham daripada falsafah kepimpinan, perjuangan serta perjalanan politik perdana menteri, Tun Mahathir Mohamad pada tahun 2018.

Kata Aizat, idea lagu itu tercetus daripada bapanya dan sebagai tanda hormat kepada Bapa Pemodenan Malaysia itu.

"Sejujurnya inspirasi lagu ini datang daripada ayah saya yang ingin menzahirkan perasaan hormat dan kagumnya kepada Tun M yang juga merupakan pemimpin idolanya.

"Lagu ini hanya untuk memberi penghormatan kepadanya setelah berjasa pada Malaysia begitu lama. Saya tidak sangka pula dia akan naik sebagai Perdana Menteri untuk kali kedua.

"Sayangnya, ayah saya sekarang diserang penyakit strok. Saya pasti dia gembira dengan keadaan Tun sekarang. Kalau bukan sebab sakit, mungkin sekarang ayah saya pun turut aktif menyokong kepimpinan Tun," ujar Aizat.

Sementara itu, abang Aizat iaitu Anas Amdan yang juga penerbit rakaman Harapan Jadi Nyata turut memberitahu, single ini bukan sahaja sebagai tanda penghormatan buat negarawan ulung ini tetapi juga merupakan hadiah buat Tun M yang bakal meraikan ulang tahunnya yang ke-93 pada 10 Julai nanti.

Harapan Jadi Nyata kini boleh didapati di semua pelantar digital. Muzik video juga sudah boleh ditonton di YouTube Vlog Aizat.
Aizat Cipta Lagu Tentang Perjuangan Tun M Aizat Cipta Lagu Tentang Perjuangan Tun M Reviewed by Kakigosip on 16:03:00 Rating: 5
Powered by Blogger.