Beri masa 5 tahun, Johan As’ari mahu aktif dalam politik

BIARPUN Umno mengalami kekalahan yang teruk dan gagal membentuk kerajaan selepas Pilihan Raya Umum yang lalu, pelakon Johan As’ari mengakui tetap setia menyokong parti keramat itu.

Meski dikecam peminat dan dilemparkan dengan pelbagai tuduhan termasuk ‘makan dedak’ oleh segelintir netizen yang tidak berpuas hati dengan sokongan terbukanya kepada parti Umno yang kini berada di posisi pembangkang, Johan mengakui tidak terkesan dengan situasi itu.

“Keluarga saya merupakan penyokong Umno dan semenjak dari kecil lagi saya sudah melihat bagaimana Umno berjasa kepada negara dan bangsa Melayu itu sendiri.

“Bapa saya sendiri merupakan penjawat awam yang berkhidmat untuk kerajaan dan berjuang untuk Umno selama lebih 30 tahun. Jadi saya melihat sendiri apa yang dia lalui dan lakukan untuk rakyat.

“Meskipun dia kini tidak lagi bersama kerajaan, namun perjuangannya untuk rakyat masih diteruskan bersama Umno,”luah Johan.

Dalam pada itu, Johan yang juga merupakan anak kepada Datuk Wira Hj As’ari Hj Ibrahim, 63,  iaitu bekas Pegawai Khas YB Khairy Jamaludin, mengakui ada menyimpan hasrat untuk menyambung perjuangan bapanya dalam dunia politik dalam tempoh lima tahun akan datang.

“Baru-baru ini saya ada ditawarkan tempat untuk bersama-sama dengan Umno bahagian Hang Tuah Jaya, Melaka dalam usaha membangunkan kembali parti ini.

“Namun ayah  menasihati saya supaya menimba pengalaman terlebih dahulu sebelum membuat keputusan untuk terlibat secara aktif dalam politik.

“Jadi insya-ALLAH saya mensasarkan untuk aktif politik dalam tempoh lima tahun akan datang, di mana ketika itu usia saya sudah menginjak 35 tahun ke atas,” ujar Johan.

Menjadikan Dira Abu Zahar sebagai contoh terbaik, pelakon yang kini sedang dalam penggambaran filem Mat Kilau ini berharap dapat berkhidmat kepada masyarakat suatu hari nanti.

“Saya mahu meneruskan kesinambungan perjuangan pemimpin-pemimpin terdahulu. Tidak kisahlah apa otang nak kata, tetapi saya percaya dengan pilihan saya,” tegas Johan.
Beri masa 5 tahun, Johan As’ari mahu aktif dalam politik Beri masa 5 tahun, Johan As’ari mahu aktif dalam politik Reviewed by Kakigosip on 05:41:00 Rating: 5
Powered by Blogger.