BTS Sekali Lagi Dalam Senarai 25 Selebriti Berpengaruh 2018

Kumpulan terkenal Korea Selatan, BTS sekali lagi tersenarai sebagai 25 selebriti paling berpengaruh pada 2018 menerusi senarai dikeluarkan majalah Time.

Koreaboo melaporkan BTS sekali lagi terpilih berbasarkan populariti dan kejayaan mereka di peringkat global selain impak luar biasa menerusi media sosial.

BTS turut mendapat pengiktirafan sama pada tahun lalu.

Baru-baru ini, album terbaharu mereka menduduki tangga pertama carta Billboard 200 dan menjadikan mereka artis Korea pertama yang berjaya berbuat demikian.

BTS turut mendapat sambutan luar biasa peminat di Amerika Syarikat dan Eropah walaupun lagu-lagu mereka bukan dalam bahasa Inggeris.

Time turut mengiktiraf usaha peminat BTS yang menggelarkan diri mereka sebagai ARMY sebagai penyumbang terbesar kepada kejayaan kumpulan itu.

"Kejayaan sebenar BTS adalah peminat mereka yang cukup kuat dalam menjadikan kumpulan itu antara nama terbesar di dunia ketika ini," tulis artikel itu.

Untuk rekod, BTS mempunyai 12 juta pengikut di Instagram.
BTS Sekali Lagi Dalam Senarai 25 Selebriti Berpengaruh 2018 BTS Sekali Lagi Dalam Senarai 25 Selebriti Berpengaruh 2018 Reviewed by Kakigosip on 16:08:00 Rating: 5
Powered by Blogger.