Dipecat Serta-Merta, PA Datuk Vida Tetap Janji 'Simpan Rahsia'

Pembantu peribadi kepada jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida iaitu Ahmad Iqbal Zulkefli mendedahkan dia telah dipecat serta-merta oleh usahawan terkenal itu pada 1 Jun lalu.

Memetik laporan mStar online, Iqbal berkata melalui surat pemecatan yang diterima menyatakan dia gagal mengikuti skop kerja yang telah diberikan kepadanya sepanjang berkhidmat di Wisma Vida Beauty Sdn. Bhd.

"Saya dipecat serta-merta oleh Dato Seri Vida. Sebagaimana tertulis, saya ditugaskan jawatan sebagai setiausaha sulit/ PA (pembantu peribadi), pegawai media dan pegawai pemasaran.

"Sebelum ini Dato Seri Vida menyatakan bahawa saya tidak lagi bekerja sebagai setiausaha sulit/ PA.

Sejujurnya, saya bukan ditukar tetapi ditambah jawatan," katanya.

Bagaimanapun, pemuda berusia 24 tahun itu mendakwa sejak menerima tugasan baharu tersebut, kerjanya bertambah banyak.

Tambahnya, tindakan mendedahkan hal sebenar dilakukan kerana berasa berhak mengetahui punca pemecatan itu dibuat.

"Saya patut umumkan hal yang benar, saya dipecat serta-merta tanpa ada khabar pun bahawa saya akan dipecat.

"Saya lebih senang untuk jujur. Namun, alasan dan sebab yang dinyatakan tidak munasabah," ujarnya.

Ahmad Iqbal turut memaklumkan bahawa dia tidak akan berurusan atau bekerja dengan usahawan yang hits dengan lagu I Am Me itu lagi.

Namun, pemuda terbabit berjanji akan 'menyimpan rahsia sebagai rahsia', tanpa menjelaskan lebih lanjut tentang maksud sebenar kenyataan itu.

Dakwa Ahmad Iqbal, dia turut diminta memulangkan segala barangan yang diberikan kepadanya termasuk sembilan suit pakaian berlainan warna yang disediakan oleh pihak syarikat.
Dipecat Serta-Merta, PA Datuk Vida Tetap Janji 'Simpan Rahsia' Dipecat Serta-Merta, PA Datuk Vida Tetap Janji 'Simpan Rahsia' Reviewed by Kakigosip on 16:00:00 Rating: 5
Powered by Blogger.