Gerard Pique Pegang Bola, Shakira Terkena 'Getahnya'

Tindakan pemain pertahanan Sepanyol, Gerard Pique yang memegang bola (handball) dalam kotak penalti ketika menentang Rusia di peringkat kumpulan kejuaraan Piala Dunia 2018 pada Ahad lalu rupa-rupannya masih menjadi perbualan peminat bola sepak sedunia.

Gara-gara kelakuan Pique, memberi tuah kepada Rusia apabila mendapat sepakan penaliti yang akhirnya membawa Rusia menyamakan kedudukan. Lebih malang, Sepanyol tewas dengan Rusia menerusi keputusan penalti.

Bukan saja gaya handball Pique yang menjadi bahan bualan ramai malah isterinya, Shakira juga menerima tempiasnya. Usai perlawanan tersebut, nama penyanyi seksi yang cukup popular dengan lagu Waka Waka (This Time for Africa) itu menjadi bulan hangat di media sosial.

Lucunya, ada yang menyamakan gerakan tangan Gerard Pique ketika melakukan handball mirip dengan tarian Shakira.

"Cara menari seperti Shakira," tulis pengguna Twitter yang dikenali dengan nama akaun @_JNews_. disertakan dengan foto Gerard Pique dan Shakira yang sama-sama sedang mengangkat tangan ke atas.

..

Seorang lagi netizen yang menggunakan nama akaun @JagratiShukla29 menyatakan Pique mungkin mendapat isnpirasi daripada Shakira.

"Sekarang kita tahu dari mana Gerard Pique mendapat inspirasi. Daripada isterinya sendiri, Shakira," tulisnya.
Gerard Pique Pegang Bola, Shakira Terkena 'Getahnya' Gerard Pique Pegang Bola, Shakira Terkena 'Getahnya' Reviewed by Kakigosip on 15:38:00 Rating: 5
Powered by Blogger.