Hasrat Amy (Search) Mahu Timang Anak Keempat Tak Kesampaian

Kegembiraan lagenda rock tanah air, Amy Search, menantikan kelahiran cahaya mata keempat tidak berpanjangan apabila bayi dalam kandungan isterinya, Norish Hassan, 37, disahkan meninggal dunia.

Memetik laporan Sinar Harian, pasangan ini kehilangan bayi mereka yang berusia 11 minggu itu pada Khamis lalu selepas doktor tidak dapat mengesan degupan jantung bayi.

Vokalis kumpulan Search ini menerusi laman Instagramnya telah berkongsi berita sedih itu namun beliau reda dengan takdir tersebut.

“Degupan itu akhirnya terhenti dan hilang dari pandangan. Alex, Sania dn Qaqa tertunduk saat mendapat berita ini. Qaqa menangis teresak-esak. Kini tiada lagi cerita baby yang bakal mereka miliki antara mereka.

“Moga kami semua reda dengan dugaan yang tak terpandang ini. Aku pasti dugaan itu datang bersama keindahan dan sabar itu sama seperti berbesar hati dengan dugaan-NYA. AmeenYRA,” luah penghibur yang bakal mencecah usia 59 tahun ini pada status yang dimuat naik bersama sebuah video yang memaparkan sesi pemeriksaan doktor.

Pada perkongsian yang sama, bapa kepada pelakon Nabila Huda ini telah menulis kata-kata yang dedikasikan buat bayinya itu.

"Aku tersentak langsung tersedar

Cuaca dingin menanda hati yang kian rawan

Terbayang seribu kemungkinan

Sejenak ku mendakap

Kau pun hilang, dari pandangan. "

#amysearch

..

Pada 24 Mei lalu, Amy telah mengumumkan tentang kehamilan Norish dan berkongsi kegembiraannya yang bakal menimang cahaya mata pada usia 61 tahun.

Amy dan Norish mendirikan rumah tangga pada tahun 2003 dan dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Alexander Zulkarnain, 14, Sania Samara, 13, dan Qaqa At-Tameemi, 9 tahun.

Manakala dari perkahwinan terdahulu, Amy mempunyai dua anak perempuan Nabila Huda, 34, (perkahwinan pertama) dan Irisha Myra, 21, (perkahwinan ketiga)

Selain itu, Amy juga mempunyai seorang cucu, Keisha Laila, 7, yang merupakan anak tunggal Nabila Huda.
Hasrat Amy (Search) Mahu Timang Anak Keempat Tak Kesampaian Hasrat Amy (Search) Mahu Timang Anak Keempat Tak Kesampaian Reviewed by Kakigosip on 13:42:00 Rating: 5
Powered by Blogger.