Kecam Saya Tapi Jangan Caci Maki Ibu Saya - Noorkhiriah

Pelakon Noorkhiriah Ahmad Shapie meluahkan rasa terkilan apabila ibunya turut menjadi mangsa kecaman segelintir peminat yang tidak senang dengan karakter kontroversi yang dibawanya dalam drama, Nur.

Memetik laporan BH online, dramatis berusia 42 tahun ini, berkata, pada mulanya dia tidak ambil peduli pelbagai kata kesat yang dihantar menerusi mesej peribadi di laman sosial.

Namun, dia terpaksa bersuara apabila emaknya yang tidak berdosa turut dikaitkan sama.

"Mengapa mahu babitkan emak saya dalam hal ini? Saya tidak kisah dikecam, malah sudah bersedia menerimanya apabila membawa watak wanita bertudung labuh yang jahat.

"Tetapi, apabila sampai tahap mencaci dan memaki emak saya, saya tidak boleh menerimanya," katanya.

Bagaimanapun Noorkhiriah tidak menafikan, ia berlaku mungkin kerana penonton sukar menerima karakter itu kerana sebelum ini, dia lebih dikenali dengan watak komedi dan gila-gila.

Ibu kepada dua cahaya mata lelaki itu juga mengakui, watak Aishah memberikannya kepuasan maksimum kerana bukan mudah untuk menggambarkan wanita bertudung labuh memegang karakter antagonis.

"Dalam hal ini, saya memuji usaha pengarahnya, Shahrulezad Mohameddin yang berjaya membentuk saya menghidupkan lagi watak itu. Kita kena terima hakikat, karakter seperti Aishah adalah realiti masa kini," katanya.
Kecam Saya Tapi Jangan Caci Maki Ibu Saya - Noorkhiriah Kecam Saya Tapi Jangan Caci Maki Ibu Saya - Noorkhiriah Reviewed by Kakigosip on 16:01:00 Rating: 5
Powered by Blogger.