Lega Najib Ditahan, Erma Fatima Harap Rakyat Malaysia Berhenti Berbalah

Sejak petang semalam seluruh negara sedang bertumpu kepada liputan berita kes penahanan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Berita kes tersebut turut menarik perhatian penggiat seni iaitu pelakon dan pengarah tersohor Erma Fatima. Menerusi laman sosial Instagram, pelakon drama fenomena Mak Cun ini meluahkan pandangan beliau.

Menurut Erma, dia berharap dengan penangkapan tersebut akan mengurangkan dosa semua rakyat Malaysia yang tidak henti-henti berbalah tentang perkara itu.

"Air mata aku menitis tak pasal-pasal malam ni. Sebak kerana sekian lama aku menunggu saat ini. Jiwa aku makin sakit melihat bangsa aku berbalah antara satu sama lain.

"Mungkin kalian boleh mengatakan aku biadap kerana seolah-olah berharap pada penangkapan ini. Silakan! Aku berharap penangkapan ini akan mengurangkan dosa kita semua," tulisnya di Instagram seperti yang dilaporkan mStar online.

Erma berkata, biarpun berita itu perit untuk diterima oleh penyokong dan ahli keluarga bekas perdana menteri itu, namun ia adalah pengakhiran segala fitnah.

Tambahnya, peristiwa ini juga bakal menjadi sejarah buat negara dan membuka mata seluruh rakyat dan pemimpin negara lain.

Dalam pada itu, Erma memohon agar masyarakat menghentikan penghinaan terhadap beliau.

"Saya mohon kepada sahabat-sahabat semua. Hentikanlah memperlekeh dan menghina beliau.

"Itu bukan budaya kita... biarkan undang-undang menentukan segalanya," ujarnya.

..

Terdahulu, media melaporkan Najib ditahan di rumahnya di Jalan Langgak Duta, di Kuala Lumpur pada 2.35 petang Selasa oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung siasatan SRC International.

Bekas Perdana Menteri itu telah hadir ke ibu pejabat SPRM dua kali bagi merekodkan keterangan berhubung kes SRC International.

SRC International ialah anak syarikat 1MDB sehingga ia diletakkan di bawah Kementerian Kewangan pada 2012.

Pada Rabu (hari ini), Najib didakwa atas tiga pertuduhan pecah amanah jenayah dan satu tuduhan rasuah membabitkan wang berjumlah RM42 juta pada prosiding yang berlangsung di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, sebentar tadi.

Beliau bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan mohon dibicarakan.
Lega Najib Ditahan, Erma Fatima Harap Rakyat Malaysia Berhenti Berbalah Lega Najib Ditahan, Erma Fatima Harap Rakyat Malaysia Berhenti Berbalah Reviewed by Kakigosip on 15:54:00 Rating: 5
Powered by Blogger.