Melampau! Ada Banyak Lagi Cara Lain Nak Bantu - Sherry Ibrahim

Berita semasa mengenai seorang lelaki berumur 41 tahun berkahwin dengan seorang budak perempuan berusia 11 tahun, yang tular baru-baru ini telah mencetuskan kemarahan di kalangan netizen.

Tidak terkecuali selebriti popular Sherry Ibrahim juga turut menyuarakan pandangan isu tersebut.

Menerusi laman Instagram miliknya, pelakon yang pernah popular menerusi drama Teduhan Kasih ini meyifatkan tindakan lelaki untuk berkahwin dengan gadis bawah umur sebagai sesuatu yang melampau.

"Tidak! Ini tidak betul! Lelaki ini terlalu melampau! "

"Menggunakan agama untuk menutup" (Menggunakan agama sebagai penutup).

"Isteri ketiga yang kamu nikah hanya berumur 11 tahun!," tulisnya di Instagram.

..

Pada Ahad lalu, media melaporkan lelaki berkenaan telah menyatakan hasratnya untuk memberikan kehidupan yang selesa kepada ibu bapa pengantin perempuan apabila menikahi anak keluarga itu.

Bapa pengantin, yang bekerja sebagai penoreh getah telah menerima cadangan lelaki tersebut kerana dia berkata anaknya dan lelaki itu hanya akan hidup sebagai pasangan suami isteri dan mendaftarkan perkahwinannya dalam tempoh lima tahun.

Dalam pada itu Tambah Sherry juga berpendapat, ada banyak cara lain yang boleh dilakukan lelaki tersebut untuk menghulurkan bantuan kepada keluarga berkenaan bukan dengan cara mengahwini anaknya gadis mereka apatahlagi yang masih dibawah umur.

Kenyataan Sherry itu mendapat komen positif para pengikutnya yang rata-ata bersetuju dengan pendapat Sherry dan mengutuk tindakan lelaki itu.
Melampau! Ada Banyak Lagi Cara Lain Nak Bantu - Sherry Ibrahim Melampau! Ada Banyak Lagi Cara Lain Nak Bantu - Sherry Ibrahim Reviewed by Kakigosip on 15:59:00 Rating: 5
Powered by Blogger.