Follow us on Facebook
Powered by: Thecekodok.com

Pecah Rekod Mark Zuckerberg, Kylie Jenner Kini Billionair Termuda

Di usia baru 20 tahun, personaliti TV dan model Kylie Jenner sudah miliki empayar sendiri iaitu Kylie Cosmetics, sebuah aplikasi telefon pintar, jenama pakaian dan kesemuanya itu bernilai $900 juta (RM363 billion).

Dengan deretan perniangaan tersebut menjadikan ibu kepada Stormi Webster ini dikftiraf sebagai salah seorang Wanita Terkaya di Amerika Syarikat oleh Forbes.

Walupun berasal daripada keluarga Kardashian-Jenner yang dikenali sebagai keluarga kaya dan punya pengaruh yang kuat, namun Kylie tetap bergelut dan bekerja keras untuk mengukuhkan jenamanya sendiri.

..

Menurut Forbes, $800 juta dari kekayaannya datang dari hasil Kylie Cosmetics, yang dimiliki 100 peratus dan terus mempromosikan di Snapchat dan Instagram secara langsung.

Menerusi kemaskini Instagram miliknya, Kylie turut terejut dan berterima kasih kepada Forbes atas pengiktirafan yang diberikan kepadanya.

..

Debut pada tahun 2015, Kylie memulakan jenama Kylie Cosmetics dengan menggunakan wangnya sendiri $250,000, yang digunakan untuk membayar sebuah syarikat untuk mengeluarkan 15,000 lip kit yang akhirnya terjual dalam masa kurang dari satu minit. Boleh dianggap Kylie merupakan penggerak utama di sebalik trend lip kit.

Bukan itu sahaja, Forbes meramalkan jika Kylie mengekalkan jenamanya untuk satu tahun lagi, dia akan menjadi billionaire termuda dalam sejarah, mengatasi pengasas Facebook Mark Zuckerberg yang menjadi billionaire di usia 23 tahun.
Pecah Rekod Mark Zuckerberg, Kylie Jenner Kini Billionair Termuda Pecah Rekod Mark Zuckerberg, Kylie Jenner Kini Billionair Termuda Reviewed by Kakigosip on 18:03:00 Rating: 5
Powered by Blogger.