Ratu Elizabeth Larang Meghan Makan Makanan Ini Depan Khalayak

Satu dunia sedia tahu, setelah melangsungkan perkahwinannya bersama pewaris diraja, Putera Harry pada 19 Mei, Meghan Markle secara rasminya menyertai keluarga diraja.Berita Hollywood melaporkan, pasangan yang digelar Duchess Of Sussex itu mungkin adalah pasangan cucu menantu kesayangan ratu Elizabeth II .

Walau bagaimanapun kehadiran bekas pelakon siri popular Amerika, Suits ini dalam keluarga Harry diiringi dengan senarai peraturan etika yang perlu diikuti, dan ia termasuk peraturan tidak boleh memakan makanan ini di khalayak ramai.

Nampaknya Meghan terpaksa mengucapkan selamat tinggal kepada bawang putih. Keluarga diraja tidak dibenarkan makan bawang putih ketika dalam perjalanan lawatan rasmi.

"Kita tidak boleh menyediakan makanan yang dimasak dengan bawang putih atau terlalu banyak bawang.

"Dalam menu ratu tidak pernah ada bawang putih,"kata chef diraja Darren McGrady.

Walaupun Meghan sebelum ini dilaporkan pernah memasak makanan dengan mencampurkan bawang putih namun dia berusaha untuk tidak melanggar peraturan tersebut kerana dia mempunyai alasan sendiri untuk mengelakkan bawang putih semasa lawatan rasmi, iaitu untuk mengelakkan nafas berbau.

Walau bagaimanapun, Meghan sentiasa dibenarkan makan apa sahaja yang dia mahu secara peribadi.

..

Sementara itu, Meghan juga khabarnya mungkin menjadi cucu menantu kegemaran Queen kerana semasa tugas kerabat mereka baru-baru ini, Elizabeth secara peribadi menyerahkan tugas utama kepada Meghan.

Meghan dan Putera Harry bersedia untuk mengalu-alukan anak muda dalam program Pemimpin Muda Queen ke Istana Buckingham pada musim panas ini.

Ia adalah peranan yang dimulakan oleh Ratu dan dikatakan sebagai pekerjaan yang telah dekat dengan hatinya sejak lima tahun lalu.

Dan Harry menjadi penaung program pada tahun ini.

"Dalam peranan baru saya, saya akan bekerja untuk menyokong Ratu, ayah saya Putera Wales dan abang saya William, yang semuanya tahu bahawa anak muda adalah jawapan kepada cabaran hari ini," katanya dalam ucapannya

Dia juga mengumumkan penglibatan Meghan, sambil berkata, "Saya juga sangat berterima kasih bahawa wanita yang saya kahwini, Meghan, akan menyertai saya dalam kerja ini, yang dia juga sangat teruja untuk mengambil bahagian," kata Harry.
Ratu Elizabeth Larang Meghan Makan Makanan Ini Depan Khalayak Ratu Elizabeth Larang Meghan Makan Makanan Ini Depan Khalayak Reviewed by Kakigosip on 16:06:00 Rating: 5
Powered by Blogger.