Restoran Milik Harry Lau Terbakar


Ramai selebriti Korea yang menjalankan perniagaan sebagai pelaburan jangka panjang bagi dan persedian mereka meneruskan kelangsungan hidup kelak.Salah seorangnya ialah penyanyi, pelakon dan bintang program realiti Henry Lau yang memiliki restoran makanan Taiwan diberi nama Xiao Zhan. Restoran tersebut terletak di Cheongdam Dong, Seoul.

Bagaimanapun diberita restoran tersebut terbakar dalam kejadian yang berlaku pada Isnin lalu. Menerusi rakaman sebuah video yang dimuat naik di Instagram rasmi restoran tersebut memperlihatkan beberapa bahagian restoran itu musnah dijilat api.

Difahamkan pihak bomba berjaya memadamkan api sebaik tia ditempat kejadian. Selain itu, dilaporkan tiada mangsa yang terkorban atau mengalami kecederaan dalam kebakaran tersebut.

"Kami akan menutup (restoran) sementara disebabkan kebakaran di beberapa unit di banggunan Xiao Zhan. Namun tiada sesiapa yang cedera. Kami minta maaf atas gangguan ini. Kami akan memberi perkembangan lanjut," kata wakil pihak Xiao Zhan.

..

Bagaimanapun sehingga kini tiada kenyataan rasmi daripada rasmi dari penyanyi yang hit dengan lagu Trap dan 1-4-3 itu berhubung kejadian malang yang menimpa restorannya.

Perkembangan lain, Henry juga telah menamatkan kontraknya bersama pengurusan SM Entertainment sejak April lalu.

Restoran Milik Harry Lau Terbakar Restoran Milik Harry Lau Terbakar Reviewed by Kakigosip on 15:35:00 Rating: 5
Powered by Blogger.