Selepas Buat Gimik Murahan, Curi Pula Idea Orang

Selepas mencetuskan kontroversi dengan gimik murahan menyatakan dia mahu berhenti menyanyi kerana mengalami depresi, Haqiem Rusli didakwa pula mencuri idea orang lain dan dijadikan lagu single terbarunya.

Pendedahan tersebut dibuat oleh penyanyi Sufie Rashid menerusi laman Instagram miliknya yang meluahkan rasa terkilan dengan tindakan Hakim yang menggunakan 'intro' lagu barunya, Selamat Tinggal Sayang tanpa izin.

..

Sufie berkata, muzik itu disusun olehnya sekitar tahun lalu, namun terkejut apabila mendapati ‘intro’ lagu berkenaan sama dengan susunan yang dibuatnya.

"Apabila ramai yang berkongsi lagu itu di media sosial, saya pun dengarkannya. Memang tak sangka susunan muzik yang saya buat dalam bentuk demo untuknya, dijadikan 'intro' untuk lagu baru itu," katanya seperti yang dilaporkan Harian Metro.

Tidak mengharapkan penghargaan berlebih-lebihan atau bayaran, sebaliknya dia merasakan Hakim perlu meminta izin mengikut prosedur yang sepatutnya.

"Saya tak tahu sama ada ini salah Haqiem sendiri atau pihak pengurusannya. Kalau dia minta izin untuk gunakan demo yang saya buat itu atau kredit nama sebagai penyusun, tak jadi masalah. Ini tidak," katanya.

Sufie menegaskan bahawa tindakan itu sangat murahan dan dia sendiri pun tahu hakikat bahawa lagu itu bukanlah ciptaan Haqiem sepenuhnya.

"Murah sangatlah kalau sekadar curi idea orang lain dan kredit nama sendiri. Lagi pula, lagu itu pun bukan ciptaan dia sepenuhnya, tapi bersama seorang rakannya," katanya lagi.
Selepas Buat Gimik Murahan, Curi Pula Idea Orang Selepas Buat Gimik Murahan, Curi Pula Idea Orang Reviewed by Kakigosip on 13:39:00 Rating: 5
Powered by Blogger.