Follow us on Facebook
Powered by: Thecekodok.com

'Biar penonton sendiri menilai'

PENYANYI dan komposer, Amylea Azizan tidak mahu meletakkan tekanan tinggi terhadap diri menghasilkan lima lagu runut bunyi siri untuk drama Nur 2 iaitu sambungan Nur yang mencetuskan fenomena, baru-baru ini.

Amylea, 31, sebaliknya mahu penonton meletakkan harapan terhadap runut bunyi akan datang itu selepas lagu duetnya bersama Kaer berjudul Tak Pernah Hilang mendapat sambutan luar biasa.

“Komposer Farouk Roman, saya selaku penulis lirik dan Kaer tiada sebab rasa tertekan. Lagu runut bunyi itu dihasilkan bukan untuk bersaing dengan sesiapa.

“Kami lebih suka peminat siri itu sendiri ternanti hasilnya. Kami pasti akan menghasilkan lagu-lagu terbaik bertepatan dengan konsep drama itu,” katanya.

Menurut Amylea, mereka pun ada misi sewaktu diberi kepercayaan menghasilkan runut bunyi Nur sebelum ini.

“Kami memang mahu hasilkan lagu yang akan menyentuh ramai seiring dengan jalan cerita itu selain mahu lagu itu dikenali serta dicapai sesiapa juga di seluruh dunia.

“Tidak sangka pula ia mendapat sambutan luar biasa dan mendapat pencalonan di carta muzik yang memang bonus besar buat kami,” katanya.

Drama Nur 2 arahan Shahrulezad Mohameddin dijadual memulakan penggambaran pada Disember depan.

Drama Nur terbitan Radius One Sdn Bhd itu menampilkan gandingan pelakon hebat seperti Syafiq Kyle, Amyra Rosli, Riena Diana, Datuk Jalaludin Hassan, Fatimah Abu Bakar, Noorkhiriah dan Azhan Rani.

Amylea dan Kaer akan mengadakan showcase pada 26 Ogos ini pada jam 2 petang di Hard Rock Cafe Kuala Lumpur.
'Biar penonton sendiri menilai' 'Biar penonton sendiri menilai' Reviewed by Kakigosip on 05:43:00 Rating: 5
Powered by Blogger.