Daniel kagum keunikan Malaysia

MALAYSIA menjadi lokasi utama penggambaran siri TV Cinemax, Strike Back lakonan Daniel MacPherson, Warren Brown, Alin Sumarwata dan Yasemin Allen.

Siri yang memasuki musim keenam itu memilih Kuala Lumpur, Johor Bahru dan Pulau Pinang sebagai lokasi kerana kepelbagaian panorama dan budaya.

Daniel ditemui mengakui kagum dengan keunikan yang ada di Malaysia.

“Setiap lokasi ada keunikannya yang tersendiri. Ada kota, ada hutan dan ada kawasan pantai. Semuanya saling melengkapi,” katanya kepada Harian Metro.Dia memegang peranan sebagai Wyatt itu juga berkata, pengalaman bekerja dengan kru tempatan juga antara yang terbaik.

“Ramai kru terdiri daripada warga tempatan. Namun, jangan pandang rendah kerana apa yang saya lihat, cara kerja mereka bertaraf dunia,” katanya.

Warren yang memegang peranan sebagai Mac pula menganggap, apa ditampilkan dalam musim keenam ini ada banyak perbezaan berbanding sebelumnya.

“Kalau sebelum ini, kami membawa penonton merasai pelbagai aksi di padang pasir tapi kali ini, nyata banyak perbezaannya dari segi lanskap,” katanya.

Bagaimanapun, pelakon yang pernah membintangi filem The Dark Knight Rises itu mengakui, cuaca menjadi cabaran terbesar buat mereka.

“Malaysia adalah negara tropika, cuacanya panas dan lembab. Memang ia cabaran besar, tapi kami dah mula biasakan diri,” kata Warren lagi.

Musim Strike Back sebelum ini pernah menjadikan beberapa negara sebagai lokasi utama antaranya Hungary dan Jordan.
Daniel kagum keunikan Malaysia Daniel kagum keunikan Malaysia Reviewed by Kakigosip on 04:54:00 Rating: 5
Powered by Blogger.