'Kami ngam... cuma bersaing'

PENYANYI lagu Semakin Rindu, Khalis Shari, 30, mengakui terkejut apabila dikatakan mempunyai masalah dengan adiknya, Tajul Ariff, 20, kini popular dengan lagu Sedalam-Dalam Rindu.

Khalis dan Tajul adalah adik kepada Allahyarham Achik Spin dan kedua-keduanya kini berusaha menempatkan nama dalam bidang seni.

"Pelik pula apabila kami dikatakan tak ngam. Tak dinafikan saya kena bersaing dengan adik sendiri dalam bidang seni tapi dalam hubungan darah daging, kami memang adik-beradik.

"Cuma, sebagai artis kami mewakili syarikat berlainan dan perlu bersaing secara sihat. Ini perkara biasa," katanya kepada Harian Metro.

Khalis yang kini bergerak solo tanpa kumpulan Real Spin dan tampil dengan single Selalu Rindu berkata, dia kerap berhubung dengan Tajul dan selalu bercakap perkara berkaitan karier masing-masing.

"Seperti saya katakan tadi, kami bukan sebumbung dan setakat ini tiada aktiviti daripada syarikat masing-masing yang menemukan kami berdua.

"Mungkin daripada situ, orang nampak agak susah kami dipaparkan berdua dan timbul dakwaan yang kurang sesuai itu.

"Orang tak boleh buat andaian kenapa kami tak menyanyi berduet dan sebagainya melainkan kami memang berada di bawah bumbung yang sama," katanya.

Sebagai artis Khalis mempunyai impian berduet dengan adiknya dan tidak menolak jika ditawarkan peluang berbuat demikian.

"Siapa yang nak menolak jika ada. Hakikatnya saya dengan rezeki dibawah syarikat lain dan Tajul dengan rezekinya.

"Yang penting kami masing-masing menyokong karier sesama sendiri dan nak melihat ada kejayaan dicapai," katanya.
'Kami ngam... cuma bersaing' 'Kami ngam... cuma bersaing' Reviewed by Kakigosip on 05:48:00 Rating: 5
Powered by Blogger.