Follow us on Facebook
Powered by: Thecekodok.com

Naskhah teater dicemuh, Fauziah Nawi tidak kecil hati


Meskipun pementasan teater, Kembang Layarku menjadi bahan cemuhan khalayak selepas ia tular baru-baru ini, pengasas Sanggar Teater, pelakon Fauziah Nawi tidak berkecil hati dengan perkara tersebut.

Hal ini kerana, pelakon berusia 65 tahun itu berkata, teater tersebut telah dipentaskan pada 27 hingga 29 Julai lalu dan tiket untuk menyaksikan persembahan tersebut turut habis dijual.


“Teater Kembang Layarku sebenarnya dah lama dipentaskan. Alhamdulillah, walaupun tidak mendapat liputan meluas, tiket untuk tiga hari pementasan habis terjual.

“Tetapi, saya tak sangka pula yang ia akan tular lebih lewat. Tapi, tak mengapa kerana mungkin selepas tular, ramai akan nampak kewujudan Sanggar Teater,” katanya kepada sebuah portal berita.

Dalam pada itu, Fauziah tidak menolak jika ada yang menginginkannya mementaskan semula teater berkenaan.

“Jika ada permintaan, apa salahnya. Ada juga yang meminta saya untuk membawa Kembang Layarku keluar dari Lembah Klang. Tapi, ia bergantung kepada penajaan kerana kami hanyalah rumah teater kecil,” katanya lagi.

Sedutan teater berkenaan menjadi tular selepas ia ditayangkan menerusi rancangan Selamat Pagi Malaysia.
Naskhah teater dicemuh, Fauziah Nawi tidak kecil hati Naskhah teater dicemuh, Fauziah Nawi tidak kecil hati Reviewed by Kakigosip on 20:52:00 Rating: 5
Powered by Blogger.