'Watak warga asing pun boleh'

Ingin mencari pengalaman baru membuatkan pemuda kelahiran Pakistan, Farry memberanikan diri keluar dari zon selesa untuk menceburi bidang peragaan di negara ini.

Biarpun sudah ada pengalaman di Pakistan, Farry atau nama sebenarnya Muhammad Faraz Muhammad Mustafa mengakui terpaksa bermula dari kosong apabila cuba menceburi dunia peragaan di negara ini.

“Saya datang ke Kuala Lumpur untuk membantu abang yang mengusahakan perniagaan restoran. Kemudian, terlintas dalam fikiran untuk mencuba bidang peragaan di sini.

“Saya bersyukur apabila seorang rakan membantu merealisasikan impian itu,” katanya yang sudah enam bulan menetap di Kuala Lumpur.

Jejaka berusia 22 tahun ini mengakui urusan dan proses memasuki industri peragaan di Malaysia sangat berbeza dengan negaranya.


“Di sini saya perlu menghadiri uji bakat dulu dan juga membuat kenalan untuk mempromosikan diri. Di Pakistan prosesnya lebih mudah dan saya sudah banyak memperagakan pelbagai jenis pakaian,” katanya.

Anak bongsu daripada empat beradik ini turut meluahkan hasrat ingin mencuba nasib dalam bidang lakonan.

“Mana tahu ada produksi perlu pelakon tambahan untuk watak warga asing. Sebagai permulaan, saya tidak kisah dan sanggup belajar dari bawah,” katanya.

Menjadikan Jackie Chan sebagai inspirasinya, Farry berkata, dia perlu kembali ke gimnasium untuk membina badan.

“Sepanjang berada di negara ini, saya belum sempat ke gimnasium. Namun sekarang saya perlu serius dengan mencantikkan lagi bentuk badan,” katanya.

Selain peragaan, anak muda berasal dari Lahore ini juga mahir dalam seni mempertahankan diri dan gimnastik.
'Watak warga asing pun boleh' 'Watak warga asing pun boleh' Reviewed by Kakigosip on 05:46:00 Rating: 5
Powered by Blogger.