7 Cara Dapatkan Bitcoin Percuma dan Cepat

 


Membeli Bitcoin adalah kaedah termudah untuk mendapatkan mata wang digital ini. Tetapi jika anda hampir tidak mengisi poket anda, ada cara untuk mendapatkan Bitcoin secara percuma dan pantas.

Berikut adalah tujuh cara untuk mendapatkan mata wang digital yang paling digemari di dunia tanpa perlu membuang isi dompet anda. Bagaimana untuk?


1. Perlombongan

Perlombongan atau perlombongan adalah cara mudah untuk mendapatkan Bitcoin secara percuma. Perlombongan itu sendiri adalah proses mengesahkan transaksi Bitcoin dan membuat Bitcoin baru. Pelombong kemudian yang bekerja akan menerima Bitcoin dan altcoin.


Perlombongan memerlukan perisian, peranti komputer yang sangat kuat, sejumlah besar elektrik, dan internet yang sangat pantas. Untuk mendapat keuntungan dari perlombongan Bitcoin, pelombong perlu mempunyai banyak perkakasan yang sangat berkebolehan. Sekiranya tidak, kuasa yang digunakan lebih besar daripada nilai Bitcoin yang diperoleh.


2. Affilities

Ini mungkin kaedah termudah untuk mendapatkan Bitcoin percuma. Program gabungan digunakan di hampir semua industri, termasuk cryptocurrency.


Gabungan Bitcoin adalah pautan untuk mempromosikan produk atau perkhidmatan. Selanjutnya, pautan tersebut dikongsi dalam talian, sama ada melalui web atau media lain. Semakin banyak orang yang mengklik, semakin tinggi jumlah ganjaran yang diterima. Ganjaran itu sendiri adalah dalam bentuk Bitcoin.


3. Airdrops

Airdrops sebenarnya adalah salah satu kaedah termudah dan terpantas untuk mendapatkan Bitcoin percuma. Kaedah ini bertujuan untuk memanfaatkan kesan rangkaian untuk menyebarkan Bitcoin.


Seseorang akan mendapat tugas untuk mengikuti beberapa akaun syarikat, kemudian menerbitkan acara yang sedang dipromosikan. Apabila tugas itu dilakukan dengan betul, anda akan mendapat Bitcoin.


4. Main permainan

Terdapat beberapa permainan dengan hadiah Bitcoin. Tidak kurang mudah, anda hanya perlu bermain permainan dan jangan kalah. Hadiahnya adalah Bitcoin.


5. Menulis Mengenai Bitcoin

Mempunyai kemahiran menulis? Kini anda boleh mendapatkan Bitcoin percuma dengan kemahiran ini. Pada masa ini dunia crypto memerlukan penulis untuk membuat pelbagai maklumat yang berkaitan dengan mata wang digital.


6. Pertandingan Perdagangan

Beberapa pertukaran aset crypto kerap mengadakan pertandingan perdagangan Bitcoin. Hadiah dari pertandingan perdagangan adalah Bitcoin.


Untuk memasuki pertandingan ini, anda mesti rajin mencarinya di internet. Persaingan dinilai berdasarkan berapa banyak aset digital yang diperdagangkan dalam had waktu tertentu.


7. Menolong Orang

Komuniti Crypto dan blockchain dengan tekun membuat sumbangan melalui forum. Biasanya mereka yang menerima adalah orang yang secara aktif menolong pengguna lain yang menghadapi masalah.

7 Cara Dapatkan Bitcoin Percuma dan Cepat 7 Cara Dapatkan Bitcoin Percuma dan Cepat Reviewed by thecekodok on 10:12:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.