Abadikan Momen Staycation yang Menarik dengan Potret Campuran AI OPPO Reno5

 


Di tengah-tengah wabak yang masih menjulang, aktiviti percutian mesti dilakukan dengan berhati-hati. Salah satu alternatif yang boleh anda lakukan untuk menghabiskan masa percutian adalah dengan melakukan staycation. Untuk membantu merakam momen-momen berharga semasa menginap, anda boleh memanfaatkan ciri AI Mixed Portrait di OPPO Reno5.


Trend staycation telah menjadi kegemaran ramai orang dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Semasa wabak ini, penginapan boleh menjadi alternatif untuk percutian pendek dengan rakan-rakan walaupun anda masih perlu menghadkan mobiliti. Staycation juga boleh menjadi keselesaan untuk berehat ketika berada di rumah dengan cara yang senang dan selamat, tanpa perlu pergi jauh dari bandar.


Umumnya, trend menginap tidak dapat dipisahkan dari pilihan tempat penginapan yang unik, selesa, dan Instagramable. Untuk itu, ada beberapa perkara yang dapat dipertimbangkan sebelum menghabiskan masa percutian dengan pergi tinggal bersama skuad kesayangan anda.


Salah satu daripadanya dan yang paling penting adalah memastikan semua rakan anda sihat. Ini penting untuk diperhatikan dengan mempertimbangkan bahawa dalam keadaan pandemi COVID-19, kita harus selalu berhati-hati kapanpun dan di mana sahaja.


Di samping itu, anda boleh memilih hotel unik di sekitar tempat tinggal anda untuk menghabiskan percutian anda dengan penginapan. Penginapan yang mempunyai tempat yang boleh digambarkan di Instagram boleh menjadi titik tambah untuk percutian anda dengan keseronokan dan keseronokan. Anda juga boleh menyediakan permainan yang menyeronokkan untuk dimainkan bersama rakan untuk berehat.


Dan yang terakhir, anda dapat mengabadikan masa tinggal untuk membuat kenangan berharga. Sehingga saat-saat bersama rakan-rakan semasa menginap dapat didokumentasikan dengan cara yang unik dan kreatif, OPPO Reno5 menyediakan fitur AI Mixed Portrait yang merupakan pelopor dalam industri ini.


Dengan ciri AI Mixed Portrait dalam OPPO Reno5, anda dapat menghasilkan karya video kreatif dan artistik dengan kesan pendedahan berganda serta-merta tanpa perlu melalui proses penyuntingan yang rumit.


Fungsi ini mempunyai kemampuan untuk menggabungkan dua video, iaitu video potret dengan video lanskap sebagai latar belakang menjadi satu untuk mencipta kesan seni yang berbeza daripada sebelumnya.


Anda juga dapat memanfaatkan pelbagai ciri canggih yang dimiliki OPPO Reno5 dalam bentuk teknologi videografi canggih untuk membantu menangkap semua aktiviti menarik termasuk momen menginap. 


Dua mod artistik yang terdapat pada fitur AI Mixed Portrait dapat menjadi pilihan bagi pengguna untuk dapat menyesuaikan video potret untuk disatu dengan video latar seperti yang diinginkan. Anda boleh membuat video kreatif dari pelbagai tontonan semasa anda tinggal bersama rakan.


Selain itu, Cinta juga memperkenalkan ciri Dual-View Video yang dapat merakam detik-detik menarik mereka dari kamera depan dan belakang secara serentak. Fungsi ini juga dapat digunakan selama Anda menginap sehingga tidak ada momen berharga yang terlewat ketika anda merakam aktiviti menginap.


Akhirnya, rakaman OPPO Reno5 juga dipertingkatkan dengan adanya AI Highlight Video. Fungsi ini dapat merakam video dalam semua pencahayaan. Oleh itu, anda boleh merakam pelbagai video dalam masa tinggal anda siang dan malam.


Mengenai prestasi, OPPO Reno5 dilengkapi dengan platform Qualcomm Snapdragon 720G Mobile dan NFC dan 50W Flash Charging untuk memaksimumkan pelbagai aktiviti harian anda. Untuk paparan, OPPO Reno5 disokong oleh layar 90OL AMOLED Refresh Rate dan reka bentuk Diamond Spectrum yang mampu menampilkan ribuan warna dalam satu telefon bimbit.


Anda dapat memperoleh semua kecanggihan teknologi OPPO Reno5. Termasuk merakam detik-detik menarik dalam masa tinggal bersama rakan.
Untuk maklumat lebih lanjut, anda juga boleh melayari laman web rasmi OPPO Reno5 atau media sosial OPPO.