Apple Akan Menghentikan Pengeluaran iPhone 12 Mini?

 


iPhone 12 Mini 5G adalah salah satu barisan Apple di iPhone 12 dengan saiz terkecil dan juga paling murah. Telefon bimbit ini adalah alternatif bagi mereka yang mahukan iPhone terbaru yang tidak terlalu besar dan juga mesra poket. Namun, Apple nampaknya tidak berpuas hati.


Walaupun pada mulanya dianggap cukup menggoda, nampaknya iPhone 12 Mini kurang diminati berbanding varian yang . Mungkin kerana baterinya agak kecil, 2.227 mAh atau memang fanboy Apple lebih kuat dengan saiz iPhone 12 yang lebih besar.


Penjualan iPhone 12 Mini adalah yang paling rendah berbanding varian iPhone 12 yang lain. Jualan global hanya merangkumi 6% daripada semua pendapatan yang diperoleh Apple dari keseluruhan barisan iPhone 12.


Jadi ada spekulasi bahawa Apple mungkin menghentikan pengeluaran iPhone 12 Mini agar stoknya tidak berlebihan dan hanya disimpan dalam simpanan. 


Apple akan mendapat yang terbaik dari iPhone 12 Pro Max dan iPhone 12 Pro dan versi sebelumnya, iPhone 12 .


Yang juga mengurangkan anggaran pengeluaran dari iPhone 12 dan iPhone 12 Mini, malah iPhone 12 Mini mungkin menghentikan pengeluaran. "Siapa yang memperhatikan bahawa kerana nampaknya permintaan untuk iPhone 12 Mini sedikit, bekalan mungkin akan menghentikan pengeluaran pada suku kedua 2021.

Ini tidak bermaksud iPhone 12 Mini telah berhenti menjual. Lebih banyak pengeluaran dihentikan kerana stok mungkin dianggap mencukupi sehingga tidak perlu dibuat lagi. Seperti biasa, Apple belum mengulas mengenai spekulasi pasaran ini.