Bilakah Asus Akan Mengumumkan Telefon ROG 5?

 


Asus akhirnya mengesahkan bahawa ROG Phone 5 akan menjadi ahli terbaru dalam barisan permainan telefon pintar mereka, dan ia siap diumumkan secara global. Bila?


ROG Phone 5 akan didedahkan pada 10 Mac 2021.


Asus tidak memberikan maklumat mengenai spesifikasi atau maklumat lain mengenai ROG Phone 5.


Namun, maklumat yang bocor mengenai beberapa perkara mengenai ROG Phone 5 sudah tersebar di internet.


Salah satu maklumat adalah mengenai pemproses yang digunakan. ROG Phone 5 ini akan hadir dengan Snapdragon 888, dan layar berukuran 6.8 inci.


Asus juga akan menyertakan RAM 8GB (versi standard) atau RAM 12GB hingga 16GB, bateri 6,000mAh dan sistem operasi Android 11 untuk siri ROG Phone 5.


Selanjutnya, WhyLab, seorang pembocor dari China berkongsi kebocoran terbaru dalam bentuk foto di belakang badan telefon bimbit siri ROG Phone yang baru.


Seperti yang anda lihat, Asus sepertinya tidak mengubah penampilan rekaan badan belakang telefon permainan baru dari siri ROG Phone 3 dengan penyediaan kamera tiga.


Memetik dari kiriman WhyLab , ada juga butang merah di sebelah kanan badan telefon bimbit yang berfungsi untuk mengaktifkan fitur mod permainan.


Mengenai namanya, nampaknya Asus akan memilih nama ROG Phone 5 kerana alasan budaya Cina yang menganggap nombor "4" kurang bernasib baik.


Oleh kerana Asus adalah syarikat Taiwan, masih belum diketahui apakah ini akan mempengaruhi penamaan ROG Phone baru di pasaran China atau global.


Telefon ROG ini dengan nombor model ASUS_I005DA sudah didaftarkan di laman web pensijilan China, iaitu 3C.

Bilakah Asus Akan Mengumumkan Telefon ROG 5?  Bilakah Asus Akan Mengumumkan Telefon ROG 5? Reviewed by thecekodok on 4:23:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.