Filem Dota: Dragon's Blood siap dilancarkan oleh Netflix

 


Melalui akaun Twitter rasminya, Dota 2 telah mengesahkan mengenai siri filem anime Dota 2 terbaru yang akan hadir ke Netflix, tersedia dalam 12 bahasa .

Penonton juga dapat menikmati Dota: Dragon's Blood dengan 30 sari kata yang disediakan oleh Netflix.


Mereka mengumumkan pengumuman filem ini beberapa hari yang lalu, tepat pada 17 Februari 2021, di akaun media sosial Netflix dan Dota 2 yang kemudian akan ditayangkan pada 25 Mac 2021.


Dari buku komik, siri filem anime Dota 2 berjudul Dota: Dragon's Blood yang akan mempunyai 8 episod dengan durasi 30 minit dalam setiap episod. Filem Dota akan dihasilkan oleh Ashley Edward Miller, yang telah mengendalikan filem-filem besar seperti X-MEN: First Class, Thor dan Black Sails.


Sementara itu, visual animasi dari Dota: Dragon's Blood akan dikendalikan oleh studio MIR yang mengendalikan The Legend of Korra dan Voltron: Legendary Defender.


Filem ini akan menceritakan kisah pengembaraan Davion sebagai ksatria naga, bersama dengan Mirana, Luna dan Invoker. Tidak diketahui dengan tepat bagaimana jalan cerita dari filem Dota: Dragon's Blood. Tetapi berdasarkan treler yang telah dilepaskan, mereka akan bertarung bukan hanya dengan naga, tetapi beberapa pasukan rahsia yang muncul dari seluruh dunia.


Dota 2 adalah permainan dengan genre Multiplayer Online Battle Arena (MOBA), yang menyediakan pertempuran pasukan 5 VS 5. Dota adalah permainan kompetitif yang menguji kepintaran dan kemahiran kedua-dua pasukan pertempuran. Permainan ini juga merupakan salah satu permainan esports yang mempunyai berjuta-juta pemain harian di dunia.


Untuk mengatasi rasa ingin tahu, anda boleh menonton treler terbaru dari filem Dota di akaun Instagram dan Youtube Netflix rasmi.

Filem Dota: Dragon's Blood siap dilancarkan oleh Netflix Filem Dota: Dragon's Blood siap dilancarkan oleh Netflix Reviewed by thecekodok on 5:30:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.