Kenali Sub-Zero, Villain Mortal Kombat, dilakonkan oleh Joe Taslim


 Treler pertama untuk filem Mortal Kombat telah dilancarkan di internet, menunjukkan watak ikonik Sub-Zero yang dimainkan oleh Joe Taslim dengan kemampuan kematian yang luar biasa.

Keupayaan untuk membuat ais dari tangannya telah menjadi sesuatu yang mengesankan dan melekat pada pemain yang bermain permainan Mortal Kombat.

Namun, tidak banyak yang mengetahui asal-usul watak berdarah dingin, Sub-Zero. Siapa Sub-Zero, watak yang dilakonkan oleh Joe Taslim dalam Mortal Kombat? Bagaimana ceritanya?


Pada hakikatnya, Sub-Zero adalah dua watak yang berbeza tetapi masih mempunyai hubungan keluarga. Memperkenalkan Bi-Han dan Kuai Liang yang merupakan watak yang menggunakan nama Sub-Zero di Mortal Kombat.


Pada mulanya, nama Sub-Zero digunakan oleh Bi-Han, kakak Kuai Liang, sebagai pembunuh tanpa belas kasihan. Mereka berdua adalah anak lelaki dari bapa bangsa Cryomancer dan ibu manusia Cina-Amerika.


Ayahnya, yang merupakan ejen rahsia klan Lin Kuei di Amerika, akhirnya membawa kedua puteranya ke China dan dilatih sebagai pembunuh Lin Kuei.

Setelah menggunakan nama Sub-Zero, Bi-Han memasuki kejohanan Mortal Kombat pertama dan membunuh Scorpio sebagai lawannya.


Tetapi setelah Scorpio kembali hidup, dia memutuskan untuk membalas dendam pada Sub-Zero dan dia berjaya membunuh Bi-Han, yang kemudian dibangkitkan sebagai hantu oleh Quan Chi dan diberi nama Noob Saibot.


Mengetahui bahawa saudaranya telah dibunuh, Lin Kuei bersumpah untuk membalas dendamnya dan menggunakan nama Sub-Zero sebagai cara menghormati saudaranya dalam kejohanan Mortal Kombat kedua. Walaupun mereka berdua bersaudara, mereka mempunyai watak yang berbeza.


Lagipun, Lin Kuei lebih serius, berdisiplin, berperikemanusiaan dan hormat. Tidak seperti Bi-han, yang memiliki sifat tanpa belas kasihan dan akhirnya menyerah pada kegelapan. Perbezaan ini menyebabkan kedua bersaudara itu mengatakan "kita berkongsi darah, bukan saudara".

Kenali Sub-Zero, Villain Mortal Kombat, dilakonkan oleh Joe Taslim Kenali Sub-Zero, Villain Mortal Kombat, dilakonkan oleh Joe Taslim Reviewed by thecekodok on 9:17:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.