Netflix Mendedahkan Jadual Tayangan untuk Siri TV Diadaptasi oleh Permainan Dota 2

 


Netflix sekali lagi mengumumkan siri TV terbaru mereka yang diadaptasi dari judul permainan, setelah melepaskan Castlevania, Dragon's Dogma, Minecraft: Story Mode, dan The Witcher.


Kali ini perkhidmatan video on demand (VOD) akan mengeluarkan siri animasi yang diadaptasi dari permainan Valve yang paling popular, iaitu Dota.


Siri animasi berjudul Dota: Dragon's Blood akan mula disiarkan secara global pada 25 Mac 2021.


Karya animasi untuk siri Dota: Dragon's Blood dikendalikan oleh Studio MIR, syarikat Korea Selatan yang mengendalikan The Legend of Korra, Voltron: Legendary Defender, Kipo and the Age of Wonderbeasts, dan Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge.


Terdiri daripada 8 episod, Dota: Dragon's Blood akan memberi tumpuan kepada beberapa watak Dota yang terkenal di kalangan pemain, termasuk Dragon Knight Davion dan Moon Princess Mirana.


Dikatakan, Davion, seorang pejuang yang berdedikasi untuk menghilangkan puak Scourge, bertemu dengan ras naga kuno yang dikenal sebagai Eldwurms, dan akhirnya diseret ke konflik yang lebih besar dengan Mirana.


Penerbit eksekutif siri animasi ini ialah Ashley Edward Miller, yang merupakan penulis skrip dalam X-Men: First Class dan Thor.


Miller juga menghasilkan Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Fringe, dan Black Sails.


"Peminat akan menyukai bagaimana kita mempersembahkan alam semesta Dota 2 dan menenunkan kisah epik dan emosi tentang beberapa watak kegemaran mereka," kata Miller dalam siaran akhbar.


Maklumat, Dota 2 pertama kali dikeluarkan oleh Valve pada tahun 2013. Permainan ini adalah sekuel kepada pembangun Defense of the Ancients (Dota).


Permainan arena pertempuran dalam talian berbilang pemain (MOBA) ini sangat popular, dan dimainkan oleh berjuta-juta pemain dari pelbagai negara di seluruh dunia.


Bukan hanya itu, Dota 2 juga menyimpan banyak rekod untuk jumlah hadiah keseluruhan kejohanan esports terbesar di dunia.

Netflix Mendedahkan Jadual Tayangan untuk Siri TV Diadaptasi oleh Permainan Dota 2 Netflix Mendedahkan Jadual Tayangan untuk Siri TV Diadaptasi oleh Permainan Dota 2 Reviewed by thecekodok on 5:39:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.