Oppo mengeluarkan edisi terhad Reno5 Duo Box, apa yang istimewa?

 


Oppo mengeluarkan Reno5 Duo Box . Pakej ini dibuat terhad, tetapi apa yang istimewa?


Reno5 Edisi Terhad Duo Box ada di sini sebagai alat yang dibuat khas untuk meraikan Hari Valentine. Edisi terhad ini dibungkus dalam kotak kadbod khas yang boleh digunakan sebagai projektor.


Mengubati kerinduan pengguna terhadap hiburan skrin lebar, yang kini dapat dilakukan bersama dengan orang tersayang, hanya ada di rumah.


Reno5 Edisi Terhad Duo Box ini dijual secara terhad dan eksklusif di laman web e-commerce Shopee dari 15 hingga 25 Februari 2021.  Pengguna akan mendapat dua unit Reno5 dan dua akses premium Viu percuma yang sah selama 12 bulan.


Untuk makluman, Oppo Reno5 dikeluarkan pada Januari lalu. Reno5 akan hadir dalam layar sepanjang 6,4 inci dengan resolusi Full HD +. Ini membawa nisbah 20: 9 dan membawa kadar penyegaran 90Hz.


Oppo memanfaatkan Reno5 dengan Snapdragon 720G digabungkan dengan 8GB RAM. Terdapat 128 GB memori dalaman yang tersedia, yang jika kurang dapat ditambahkan dengan microSD hingga 256 GB.


Empat kamera tertanam di bahagian belakang. Kamera utama ialah 64 MP bersama dengan lensa ultra lebar 8 MP, makro 2 MP dan mono 2 MP. Sementara di bahagian depan terdapat kamera selfie 44 MP.


Oppo Reno5 membawa bateri berkapasiti 4.310 mAh. Dilengkapi dengan fitur pengecas kilat 50W yang menjanjikan pengisian bateri sepenuhnya hanya dalam masa 48 minit.


Fungsi lain yang melengkapkan telefon ini termasuk WiFi, Bluetooth, USB Type C, bicu audio 3.5 mm dan NFC. Oppo Reno5 akan menjalankan ColorOS 11.1 berdasarkan Android 11.