Perakuan Lulus Telefon Skrin Lipat Xiaomi


 Beberapa kebocoran mengatakan bahawa Xiaomi akan melancarkan telefon skrin pertama yang dapat dilipat tahun ini. Kini telefon bimbit misteri itu telah lulus pensijilan di China.

Tipter dari China Digital Chat Station menemui peranti ini dalam pangkalan data badan pensijilan TENAA China. Telefon ini membawa kod M2011J18C, seperti dikutip dari Gizmochina, Ahad (28/2/2021).


Tidak ada maklumat tambahan mengenai spesifikasi atau reka bentuk telefon layar lipat Xiaomi di laman web TENAA. Satu-satunya maklumat yang ada ialah telefon ini mempunyai sokongan untuk rangkaian 5G.Sebelum ini, penganalisis Ross Young mendakwa bahawa Xiaomi akan melancarkan tiga telefon skrin lipat tahun ini. Telefon ini akan mempunyai tiga reka bentuk berbeza iaitu melipat, melipat dan clamshell.


Masih belum diketahui reka bentuk apa yang akan dibawa M2011J18C, tetapi jika telefon ini telah lulus pensijilan itu bermakna bahawa telefon ini akan dilancarkan tidak lama lagi.


Young bahkan mengatakan bahawa telefon layar lipat pertama Xiaomi akan tersedia pada awal 2021. Oleh itu, kemungkinan kita tidak perlu menunggu hingga separuh kedua tahun 2021 untuk melihat seperti apa telefon skrin lipat ini.


Khabar angin sebelumnya mendakwa bahawa telefon layar lipat pertama Xiaomi akan menggunakan chipset Snapdragon 888 dan paparan dengan kadar penyegaran 120 Hz. Telefon ini juga diramalkan akan menggunakan kamera 108 MP dan antara muka MIUI 12 yang telah disesuaikan khas untuk telefon layar lipat.


Penampilan MIUI 12 khusus ini bahkan diketahui ketika bentuk prototaip telefon bimbit skrin lipat Xiaomi bocor bulan lalu. Dalam kebocoran itu, anda dapat melihat telefon bimbit layar lipat dengan reka bentuk dilipat dengan lipatan yang jelas kelihatan di tengah.


Xiaomi bukan satu-satunya vendor yang melancarkan telefon skrin lipat pertamanya tahun ini. Google, Oppo dan Vivo akan menjadi vendor telefon bimbit terbaru yang memasuki perniagaan telefon bimbit skrin lipat.

Perakuan Lulus Telefon Skrin Lipat Xiaomi Perakuan Lulus Telefon Skrin Lipat Xiaomi Reviewed by thecekodok on 5:28:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.