Samsung melancarkan One UI 3.1 untuk Galaxy S, Galaxy Note, dan Galaxy A

 


Samsung akhirnya mengumumkan kehadiran One UI 3.1 untuk lebih banyak peranti. Pertama kali dilancarkan di Galaxy S21, penerus One UI 3.0 kini hadir di Galaxy S20, Galaxy Note20, termasuk Galaxy Z Flip dan Galaxy Z Fold2.


Selain baris telefon pintar di atas, Samsung juga mengeluarkan One UI 3.1 untuk garis Galaxy S10 dan Galaxy Note10.


Siri peranti Galaxy A yang dikeluarkan pada tahun 2019 dan 2020 juga disahkan menerima One UI 3.1. Baris telefon pintar adalah Galaxy A71, Galaxy A51, Galaxy A90, Galaxy A80, Galaxy A70, dan Galaxy A50.


Dengan pelepasan One UI 3.1, fitur pada Galaxy S21 kini dapat dinikmati oleh pengguna peranti Samsung yang lain. Salah satunya adalah peningkatan kemampuan dalam fitur Single Take dan adanya fitur Object Eraser.


Ciri lain yang turut hadir ialah rakaman multi-mikrofon. Seperti namanya, fitur ini memungkinkan pengguna merakam audio dari telefon pintar atau peranti bluetooth yang disambungkan, seperti Galaxy Buds Pro.

Kemudian, ada juga fitur yang disebut Eye Comfort Shield yang dapat menyesuaikan cahaya biru secara automatik.


Di samping itu, Samsung juga telah memasukkan fitur Share Private di One UI 3.1 yang membolehkan pengguna menghapus metadata sebelum mengirim fail.

Samsung melancarkan One UI 3.1 untuk Galaxy S, Galaxy Note, dan Galaxy A Samsung melancarkan One UI 3.1 untuk Galaxy S, Galaxy Note, dan Galaxy A Reviewed by thecekodok on 4:06:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.