Trailer Tayangan Perdana Mortal Kombat Dilancarkan, menayang pertarungan Sub-Zero dengan Scorpion

 Treler untuk memulakan semula filem Mortal Kombat akhirnya habis. Treler ini adalah yang dinantikan oleh peminat genre pertempuran.


Treler pertama adalah dalam kategori jalur merah. Maksudnya, treler yang diperlihatkan menyajikan aksi berdarah dan ganas, mirip dengan aksi dalam permainan Mortal Kombat.


Berdasarkan pengamatan ,hampir semua watak yang dinyatakan hadir dalam filem Mortal Kombat muncul dalam treler.


Beberapa watak adalah Sonya, Kano, Raiden, Liu Kang, Goro, Kung Lao, Shang Tsung, dan Mileana. Selain mereka, ada juga watak baru bernama Cole Young yang akan muncul dalam filem ini.


Treler ini juga secara khusus menyajikan pertempuran singkat antara Sub-Zero dan Scorpion, yang terkenal sebagai musuh yang disumpah. Malah kata-kata ikonik dari Scorpion, "Get Over Here!", Muncul di treler.


Uniknya, setiap watak mempunyai masa untuk menyebut nama mereka sendiri seperti ketika memilih pemain dalam permainan. Tagline 'Finish Them' yang sangat terkenal dalam permainan Mortal Kombat juga muncul dalam treler ini.


Untuk makluman, filem Mortal Kombat ini akan dilancarkan pada 16 April 2021. Sama seperti filem Warner Bros yang lain yang dikeluarkan pada tahun 2021, filem ini akan dibuka di pawagam dan HBO Max.

Walaupun tidak banyak maklumat mengenai kisah di dalamnya, penulis skrip filem Mortal Kombat, Greg Russo, mengatakan bahawa filem ini akan membawa elemen penting yang diketahui dalam permainan, iaitu gerakan kematian.


Oleh itu, menurutnya, filem ini akan mempunyai peringkat dewasa (R-Rated). Dengan kata lain, ini adalah kali pertama pergerakan kematian muncul di layar besar di luar permainan.


"MK akan mendapat penilaian dewasa dan untuk pertama kalinya, kematian akhirnya muncul di layar lebar," tulisnya menerusi akaun @WriterRusso. Namun, belum diketahui pergerakan apa yang akan muncul dalam filem itu nanti.


Sebelum ini, pengarah filem Mortal Kombat, Simon McQuoid, baru-baru ini mengadakan wawancara khas dengan media hiburan Entertainment Weekly.


Dia menerangkan apa yang akan ditunjukkan dalam penyesuaian filem permainan ini, salah satunya adalah peranan penting watak yang dimainkan oleh Joe Taslim, Sub-Zero.


Titik permulaan filem Mortal Kombat ini kemudiannya akan menjadi pertengkaran berdarah antara kedua klan.


Dua anggota klan ini, Hanzo Hasashi, dimainkan oleh Hiroyuki Sanada, berduel dengan Bi-Han, dimainkan oleh Joe Taslim. Kedua-dua mereka adalah pendahulu watak ikonik Scorpion dan Sub-Zero.


Pertarungan ini digambarkan berlaku pada era feudal di Jepun. Kedua-dua watak itu belum mempunyai kekuatan ghaib dan pertarungan berlaku dengan kejam, termasuk dengan tangan kosong.


Kerana konsep pemandangan ini, McQuoid akhirnya memilih Hiroyuki Sanada dan Joe Taslim yang terkenal memiliki kemampuan mempertahankan diri.


"Ada sejumlah gerakan kamera yang hebat untuk memberikan dinamika (di tempat kejadian) menjadi sangat menyenangkan," katanya, dipetik oleh Entertainment Weekly.


Adegan pertarungan pembukaan selama 10 minit ini dikatakan penting dalam menggambarkan hubungan antara Sub-Zero dan Scorpion.


"Ini seperti drama keluarga dengan pergaduhan yang kejam. Inilah gambar filem ini bagi saya," jelas McQuoid.

Trailer Tayangan Perdana Mortal Kombat Dilancarkan, menayang pertarungan Sub-Zero dengan Scorpion Trailer Tayangan Perdana Mortal Kombat Dilancarkan, menayang pertarungan Sub-Zero dengan Scorpion Reviewed by thecekodok on 5:26:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.