Twitch Berhenti Melayan Iklan Anti-Kesatuan Milik Amazon


 Penyedia perkhidmatan streaming video Twitch telah berhenti menyiarkan iklan anti-kesatuan untuk syarikat induknya, Amazon.


Iklan tersebut diketahui sebagai langkah Amazon untuk mempengaruhi pekerja syarikat untuk memilih untuk tidak bersekutu.


Kerana, pada 29 Mac 2021, pekerja gudang Amazon di Bessemer, Alabama mesti memutuskan untuk bersatu atau tidak.


"Twitch tidak membenarkan iklan politik, dan iklan ini tidak boleh disiarkan di perkhidmatan kami," kata jurucakap syarikat kepada Motherboard, yang dipetik dari Engadget.


Untuk makluman anda, syarat perkhidmatan Twitch secara terang-terangan melarang penggunaan alat pengewangan untuk menyokong segala bentuk "mempengaruhi pemilihan apa pun".


"Kami telah membuang iklan ini dan sedang menilai proses peninjauan untuk memastikan kandungan serupa tidak dilakukan pada masa akan datang. Terima kasih kepada komuniti Twitch kerana memberitahu kami mengenai hal ini," tambahnya.


Syarat perkhidmatan Twitch secara tegas melarang penggunaan alat pengewangan untuk menyokong "mempengaruhi pilihan apa pun".


Dalam satu iklan, seorang pekerja menyebutkan bahawa mereka telah menemui keperluan dan faedah bekerja di Amazon. Kemudian, kamera mengambil sudut yang lebih luas, menunjukkan beberapa pekerja.


"Pilih no. Kami boleh melakukannya secara percuma, "kata pegawai dalam video tersebut.


Sebelumnya, sebuah kumpulan advokasi yang berpusat di Chicago menuduh syarikat itu memaksa pekerja untuk melakukan shift 10 jam yang melelahkan atau mencari pekerjaan baru.


Kurang dari dua minggu yang lalu, syarikat itu menuntut Jaksa Agung New York Letitia James kerana menyiasat masalah keselamatan COVID-19 di dua pusat pemenuhannya.

Twitch Berhenti Melayan Iklan Anti-Kesatuan Milik Amazon Twitch Berhenti Melayan Iklan Anti-Kesatuan Milik Amazon Reviewed by thecekodok on 5:54:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.