Xiaomi Ingin hasilkan HP USD1400?

 


Xiaomi terkenal dengan telefon bimbitnya yang berpatutan. Malah telefon bimbit utamanya harganya lebih murah daripada pesaingnya.

Tetapi tahun lalu mereka melancarkan Mi 10 Ultra di China dengan harga mulai USD700 , dan sekarang sepertinya mereka akan melancarkan telefon pada harga yang lebih premium.


Ketua Pegawai Eksekutif Xiaomi Lei Jun baru-baru ini bertanya kepada pengikutnya di Weibo jika mereka ingin membeli telefon bimbit kelas atas dari Xiaomi dengan harga USD1400


Dalam catatannya, Jun tidak memaparkan bentuk telefon ini atau memberikan keterangan. Sebaliknya, dia bertanya kepada pengikutnya reka bentuk apa yang sesuai untuk telefon bimbit Xiaomi dengan harga yang mahal ini.


Jun juga tidak memberikan maklumat lebih lanjut mengenai telefon bimbit. Tetapi ada spekulasi bahawa tinjauan ini menunjukkan adanya telefon bimbit pertama yang dilipat Xiaomi.


Tidak mungkin Xiaomi melancarkan telefon bimbit unggulan biasa yang bukan telefon bimbit skrin lipat dengan harga di atas USD1000. Nampaknya tulisan Jun ini juga merupakan petunjuk awal untuk kehadiran telefon bimbit skrin lipat dari Xiaomi, walaupun hingga kini mereka belum mengeluarkan pengumuman mengenai peranti ini.


Dalam catatan yang sama, Jun memberi petunjuk bahawa dia akan membincangkan telefon pintar premium Xiaomi pada 7 Februari sambil memberi ucapan Tahun Baru Cina kepada Mi Fans.


Kika Xiaomi mengeluarkan telefon bimbit USD1400, adakah anda berminat untuk membelinya?