10 Permainan Mobile dengan Angka Muat turun Tertinggi di Dunia pada Februari 2021


 Syarikat penyelidikan pasaran Sensor Tower mengeluarkan senarai 10 permainan mudah alih dengan jumlah muat turun tertinggi di dunia pada Februari 2021.


Dalam senarai itu, Clash 3D dari Supersonic Studios menduduki tempat teratas dengan hampir 27 juta muat turun, mewakili peningkatan 170 kali ganda berbanding Februari 2020.


Negara dengan permainan paling banyak dipasang dalam tempoh ini adalah India dengan 36.5 peratus daripada jumlah muat turun dan Brazil 6.5 peratus.


Tambahan pula, High Heels dari Zynga menduduki tempat kedua dengan 24.4 juta pemasangan baru pada Februari 2021.Negara dengan jumlah kasut tumit paling tinggi dipasang adalah India pada 23.3 peratus, diikuti oleh Amerika Syarikat pada 20.3 peratus.


Kemudian Girl Genius dari Lion Studios, Garena Free Fire dari Garena, dan Among Us dari InnerSloth melengkapkan lima permainan mudah alih teratas dengan jumlah muat turun tertinggi bulan lalu.


"Pengambilalihan Rollic Games oleh Zynga menjadikan syarikat memasuki 10 ranking muat turun teratas pada bulan Februari dengan dua tajuk permainan, iaitu High Heels dan Blob Runner 3D," kata Craig Chapple, Pakar Strategi Insight Bergerak, EMEA di Sensor Tower. / 3/2021).


Blob Runnder 3D, menurut laporan Sensor Tower, mendapat 14.2 juta muat turun bulan lalu.


"Tidak ada penerbit lain yang mempunyai dua judul permainan dalam senarai ini, jadi Februari menandakan bulan terbaik untuk Zynga," kata Chapple.


Senarai Lengkap

Join Clash 3D

High Heels

Girl Zenius

Garena Free Fire

Among Us

DOP 2

Phone Case DIY

Giant Rush

Water Sort PuzzleSenarai Lengkap di App Store

High Heels

Project Makeover

Blob Runner 3D

PUBG Mobile

Among Us

Call of Duty: Mobile

Homescapes

Roblox

Subway Surfers

NieR Re[in]carnation

 


Senarai Lengkap di Google Play

Join Clash 3D

Girl Genius

High Heels

Garena Free Fire

DOP 2

Phone Case DIY

Sculpt People

Among Us

Water Sort Puzzle

Giant Rush

10 Permainan Mobile dengan Angka Muat turun Tertinggi di Dunia pada Februari 2021 10 Permainan Mobile dengan Angka Muat turun Tertinggi di Dunia pada Februari 2021 Reviewed by thecekodok on 5:32:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.