34,514 Asphalt 9: Pemain Permainan Legends Disekat Kerana Menipu

 


Gameloft menyekat 34,514 pemain permainan perlumbaan Asphalt 9: Legends. Mereka terperangkap dalam permainan menipu.

Ini diumumkan oleh Gameloft sebagai pembangun pada akaun rasmi Asphalt 9: Legends di akaun media sosial rasmi mereka dan juga dalam mesej permainan yang diterima oleh pemain. Ini bukan jumlah yang kecil, anda tahu.


"Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang rajin melaporkan aktiviti mencurigakan di Asphalt 9: Legends. Dengan bantuan anda, kami dapat menyekat 34,514 akaun semasa Full Throttle Update," kata Gameloft dalam pengumumannya.The Full Throttle Update adalah kemas kini permainan yang menambah beberapa peringkat, misi, kereta dan bonus. Namun, nampaknya saat ini digunakan oleh banyak pemain nakal untuk menipu.


Pelanggaran yang dilaporkan menggunakan cheat, eksploitasi, perisian automasi, bot, modifikasi penggodaman atau perisian tidak rasmi yang lain. Tingkah laku ini mengakibatkan mengganggu kesukanan pertandingan berbilang pemain.


Selain itu ada juga pelanggaran pembelian yang berkaitan dengan permainan dari pihak ketiga, atau penggunaan akun oleh pihak ketiga. Sebaliknya, penggunaan emulator tidak dilarang, tetapi tidak digalakkan oleh Gameloft.


Langkah Gameloft untuk menyekat penipu, mendapat penghargaan. Walau bagaimanapun, masih banyak pemain yang tidak berpuas hati. Kerana, nampaknya amalan menipu ini berleluasa.


"Saya sudah bosan mengadu tentang penipu, banyak yang menipu. Saya tidak dapat berlumba kerana mereka. Tolong ambil tindakan apa sahaja yang diperlukan," kata pengguna Mehmet Devrim.


"Ini hanya beberapa tindakan yang diambil Gameloft mengingat ada sistem anti-cheat," kata Mikael Thomsen.


"Nama akaun seharusnya disebutkan, jadi kami tahu dan biarkan kami menyerah," kata Niko Fendi.


Asphalt 9: Penipu legenda biasanya muncul dalam acara berbilang pemain, bukan acara misi individu. Tingkah laku menipu kereta biasanya kelihatan aneh, seperti melayang, menghilang dan muncul di depan, merah menyala, melawan arus, tidak dipukul atau tidak dapat keluar dari landasan.

34,514 Asphalt 9: Pemain Permainan Legends Disekat Kerana Menipu 34,514 Asphalt 9: Pemain Permainan Legends Disekat Kerana Menipu Reviewed by thecekodok on 4:38:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.