5 Ciri Rahsia di Google, Sudahkah Anda Mencubanya?


 Terdapat banyak aktiviti yang boleh anda lakukan untuk menghiburkan diri, salah satunya adalah dengan mencuba ciri-ciri rahsia dan tersembunyi Google. Wah, apa salahnya?

Untuk anda semua, kami telah menyediakan beberapa helah Google rahsia yang dapat membuat anda tersenyum. Berikut adalah senarai.


1. Cha cha slide

Sila cari di 'Cha cha slide' di Google dan anda akan dijemput untuk menari dengan seronok oleh Google. Anda melakukannya dengan mengklik gambar di bahagian bawah video 'Mr C The Slide Man - Cha-Cha Slide (Video Rasmi)'
2. Earth day quiz

Suka bermain kuiz? Google memberikan soalan yang dapat anda jawab,  untuk menentukan haiwan yang menunjukkan kepada anda.


3. Askew

Ada rakan yang suka dengan perkara-perkara yang rapi dan harus sebati? Cuba minta dia googling 'askew' dan dijamin, rakan anda akan benar-benar kesal sepanjang hari!


Berasal dari bahasa Inggeris yang bermaksud miring atau tidak selari, 'askew', halaman Google yang muncul setelah hasil carian untuk perkataan ini akan kelihatan miring.


4. Google in 1988

Sejarah Google bermula pada tahun 1988. Penampilannya tentu tidak begitu kompleks dan jauh berbeza dari sekarang.


Tertarik dengan penampilan Google pada masa awal? Cari sahaja 'Google pada tahun 1988' dan cari jawapannya. Sekiranya anda ingin kembali, yang perlu anda lakukan ialah memilih pilihan 'bawa saya kembali ke masa sekarang'.


5. Google mirror

Cukup cari 'Google Mirror' dan klik pada pautan cadangan pertama yang muncul. Anda akan disajikan dengan Google dengan pandangan terbalik.


Semasa menaip, huruf juga secara automatik terbalik seolah-olah melihat melalui kaca. Wow, ini menjengkelkan dan sangat menyeronokkan untuk mencuba.

5 Ciri Rahsia di Google, Sudahkah Anda Mencubanya? 5 Ciri Rahsia di Google, Sudahkah Anda Mencubanya? Reviewed by thecekodok on 7:13:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.