Aruba Bekerjasama dengan Microsoft, Membentangkan Penyelesaian Transformasi Digital

 


Aruba, sebahagian dari Hewlett Packard Enterprise, bekerjasama dengan Microsoft untuk melepaskan dua penyelesaian baru untuk mempercepat transformasi digital perusahaan penggunanya.

Kerjasama ini memberikan integrasi antara Aruba Edge Services Platform (ESP) dan Microsoft Azure, yang pertama kali diumumkan di Microsoft Ignite 2021. Kedua-dua penyelesaian tersebut adalah Aruba IoT Transport for Azure dan platform pengurusan awan Aruba Central yang dihoskan di Azure.


Peranti IoT adalah 'mata' dan 'telinga' untuk setiap kemudahan yang dikategorikan sebagai 'pintar'. Apabila disokong oleh infrastruktur asli awan yang selamat, nilai data yang dikumpulkan akan meningkat, terutama ketika infrastruktur dapat menyediakan data yang berinteraksi dengan lancar dengan aplikasi dan kemudahan perniagaan di perusahaan.


Namun, menjalankan alat pemantauan dan kawalan IoT yang selamat dan ekonomik di semua kemudahan kerja boleh menjadi cabaran. Liputan dan sumber data yang luas, interaksi dengan peranti IoT lama yang menggunakan protokol yang tidak dapat dikendalikan, laluan data yang selamat, dan kos pelaksanaan yang tinggi adalah beberapa halangan yang mungkin dihadapi syarikat ketika memulakan projek pemodenan kemudahan mereka.


Dengan kerjasama Microsoft, Aruba mengembangkan Aruba IoT Transport for Azure - yang pertama digunakan untuk aplikasi untuk penggunaan umum - untuk menyelesaikan masalah ini.


Aruba IoT Transport untuk Azure melipatgandakan kekuatan Aruba ESP dengan menyediakan komunikasi data dua hala yang lancar dan selamat, dari peranti IoT yang disambungkan ke Aruba AP dan pengawal, sehingga pengguna dapat memanfaatkan pelbagai perkhidmatan dan aplikasi di Azure.


Aruba IoT Transport for Azure menghilangkan gerbang, pelayan, atau aplikasi perantaraan, mengurangkan latensi dalam prosesnya. Dengan penyelesaian ini, pengguna juga dapat menjalankan sistem dan perkhidmatan IoT pada infrastruktur Aruba yang ada.


Institut penyelidikan teknologi IDC menyatakan bahawa pada tahun 2022 sebanyak 50% infrastruktur yang dibina akan berada di lokasi tepi yang sangat penting, dan pada tahun 2024, lebih dari 75% infrastruktur di lokasi pinggir akan dijalankan melalui infrastruktur sebagai model perkhidmatan . Walau bagaimanapun, mengurus infrastruktur yang diedarkan sebagai perkhidmatan memerlukan platform yang luas, selamat, dan mempunyai skalabilitas yang besar.


Aruba ESP menggabungkan infrastruktur terpadu untuk peranti IT, IoT, dan teknologi operasi (OT), kerangka keselamatan Zero Trust, dan AIOps. Oleh itu, penyelesaian ini dapat menyediakan platform asli cloud yang menerapkan automasi dan terus menerus menganalisis data di seluruh domain untuk meramalkan dan menyelesaikan masalah di jaringan tepi.


Salah satu elemen terpenting dalam Aruba ESP, Aruba Central, adalah perkhidmatan asli awan yang direka untuk mengintegrasikan pengurusan rangkaian kampus, pejabat cawangan, rangkaian jauh dan pusat data. Dengan Aruba Central di Azure, pentadbir IT akan dapat mengurus dan mengoptimumkan rangkaian dari satu titik kawalan.


"Jaringan Edge dan IoT terbukti mempunyai kesan positif pada perniagaan, tetapi penumpuan akan mengalami masalah interoperabilitas di seluruh platform, aplikasi dan sistem," kata Michael Tennefoss, Wakil Presiden IoT dan Strategic Partnerships Aruba, dalam pernyataan yang diterima.


"Menyederhanakan integrasi kelebihan dalam perkhidmatan IoT dan cloud dengan menggunakan kemampuan awan canggih Aruba ESP dengan kepanjangan dan kekuatan Microsoft Azure akan menyelesaikan masalah ini. Lebih-lebih lagi, ia dapat dicapai tanpa menjejaskan masalah keselamatan, pengurusan, dan kebolehpercayaan di mana-mana sahaja. dengan kadar ketersediaan wilayah 99,99%, menjadikan penyelesaian ini sangat menarik bagi pengguna di seluruh dunia yang menginginkan penambahbaikan dalam membuat keputusan yang tepat dan proses perniagaan yang mampan, "tambahnya.

Aruba Bekerjasama dengan Microsoft, Membentangkan Penyelesaian Transformasi Digital Aruba Bekerjasama dengan Microsoft, Membentangkan Penyelesaian Transformasi Digital Reviewed by thecekodok on 4:50:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.