Bakal ada telefon bimbit Redmi khas untuk permainan, anda tahu ...

 


Setelah melepaskan rangkaian Redmi K40, Lu Weibing, Presiden Xiaomi dan Ketua Pegawai Eksekutif Redmi mengesahkan bahawa Redmi akan melepaskan telefon permainan pertamanya dalam masa terdekat.

Telefon permainan Redmi yang dimaksudkannya akan menggunakan sistem unggulan Dimensity 1200 pada cip (SoC), dan telefon bimbit itu sendiri akan diluncurkan pada bulan Mac ini.


Menurut Lu Weibing, telefon bimbit Redmi akan menggunakan skrin Samsung E4 AMOLED. Dia juga menambahkan bahawa dalam pengujian awal dilihat bahawa penggunaan Dimensity 1200 menghasilkan prestasi yang baik dan kecekapan daya. Dia juga menekankan bahawa telefon bimbit permainan Redmi Flagship akan dijual dengan harga yang sangat menarik.Dimensity 1200 baru dikeluarkan Januari lalu, dan dibuat dengan proses 6nm. Tidak lama selepas pelancaran, Xiaomi mengesahkan bahawa mereka akan menjadi salah satu pengeluar pertama yang membuat telefon bimbit dengan cip ini.


Dimensity 1200 mempunyai lapan teras dengan konfigurasi 1 + 3 + 4, iaitu satu teras Cortex-A78 dengan kelajuan 3 GHz, tiga teras Cortex-A78 dengan kelajuan 2.6GHz, dan empat teras cekap kuasa Cortex-A55 dengan kelajuan 2 GHz.


Kemudian MediaTek melengkapkan cip ini dengan HyperEngine 3.0, yang bertujuan untuk meningkatkan prestasi permainan ketika bermain permainan.


Dimensity 1200 dilancarkan bersama dengan Dimensity 1100, yang pada dasarnya adalah cip yang sama. Cuma Dimensity 1100 tidak mempunyai 'inti utama'. Semua teras A78nya berjalan pada 2.6GHz.


Walaupun begitu, jika dibandingkan dengan core A77 dalam Dimensity 1000+, 1100 core masih mempunyai kelebihan dari segi seni bina, jadi prestasinya masih lebih tinggi untuk core tunggal dan multi-core.


Sebelumnya, Xiaomi juga merupakan syarikat pertama yang mengeluarkan telefon bimbit pertama dengan cip Snapdragon 888 unggulan, yang digunakan dalam Mi 11 yang dilancarkan Disember lalu.


Selepas itu, Xiaomi, tepatnya Redmi, melepaskan garis K40, salah satunya juga menggunakan cip Snapdragon 888.

Bakal ada telefon bimbit Redmi khas untuk permainan, anda tahu ... Bakal ada telefon bimbit Redmi khas untuk permainan, anda tahu ... Reviewed by thecekodok on 4:46:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.