Beberapa Aplikasi Android untuk Pengguna di Amerika Syarikat Mempunyai Masalah, Mengapa?

 


Beberapa aplikasi Android berhenti beroperasi buat sementara waktu untuk pengguna di Amerika Syarikat.


Google dikatakan sedang menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan masalah ini.


Masalah ini disebabkan oleh komponen sistem yang disebut Android System WebView yang membolehkan aplikasi Android menampilkan kandungan web. Namun, pada masa ini terdapat masalah yang menyebabkan aplikasi tidak berfungsi.


"Kami mengetahui adanya masalah dengan WebView yang menyebabkan beberapa aplikasi di Android mogok bagi beberapa pengguna," kata Google dalam sebuah pernyataan seperti yang dikutip oleh The Verge, Selasa (23/3/2021).


Beberapa pengguna mengatakan bahawa membuang kemas kini terbaru untuk WebView harus menyelesaikan masalah.


Sebenarnya, akaun Twitter sokongan rasmi Samsung di AS mengesyorkan mengambil langkah serupa.


"Hai! Terima kasih kerana memberitahu kami perkara ini. Keluarkan Kemas Kini Penampilan Web dan mulakan semula telefon anda. Berikut langkah-langkahnya: Pergi ke tetapan> Aplikasi> ketuk tiga titik di sudut kanan atas> tunjukkan aplikasi sistem> cari Paparan Web Sistem Android> pilih Nyahpasang kemas kini. ^ Nina "menulis akaun.


Google juga mengakui masalah dengan Gmail di Android di halaman status Google Workspace. Syarikat mengesyorkan menggunakan antara muka desktop sehingga masalah ini diselesaikan.

Beberapa Aplikasi Android untuk Pengguna di Amerika Syarikat Mempunyai Masalah, Mengapa? Beberapa Aplikasi Android untuk Pengguna di Amerika Syarikat Mempunyai Masalah, Mengapa? Reviewed by thecekodok on 4:54:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.