Beli iPhone 12 Pro Max dalam talian dan dapatkan yogurt berperisa epal


 Seorang wanita di China pasti kecewa kerana ketika dia menerima bungkusan yang dibelinya secara dalam talian dan bukannya mendapatkan iPhone 12 Pro Max, ia mengandungi yogurt berperisa epal.

Apple Insider, Isnin (1/3/2021) dalam video yang dimuat naik ke Weibo pada hari Jumaat (26/2) seorang wanita bernama Liu menjelaskan di mana dia telah membeli iPhone baru di laman web rasmi Apple dengan harga USD 1,500, 21,4 juta . Namun, dia mengesyaki bahawa seseorang telah menukar kandungannya dengan minuman yogurt.


Ini kerana Liu tidak menerima bungkusan secara langsung dari kurier rasmi dari Apple tetapi dari loker bungkusan di kawasan kejiranannya.

Dia juga melaporkan kepada polis dan polis setempat menganggap pertukaran itu sebagai kes pencurian, walaupun tidak ada yang yakin tentang hal ini


Baik Apple maupun syarikat Express Mail Service yang menghantar bungkusan Liu kini sedang menyiasat.


Seorang pegawai perkhidmatan pelanggan EMS memberitahu Global Times pada hari Jumaat bahawa kejadian itu masih dalam siasatan.


"Kami telah melantik rakan sekerja untuk mengatasinya secara khusus," katanya. Menurut Global Times, Apple juga bertindak balas dengan mengatakan siasatan masih dijalankan.


Pengguna di Weibo juga saling memberi reaksi dan membincangkan kes pencurian, mereka meneka siapa pencuri itu, bermula dari syarikat kurier, pekerja gudang Apple dan beberapa yang menganggap Li telah membeli dari laman web Apple palsu.


Seperti yang diketahui, Apple, terutamanya produk iPhone, mempunyai nilai jual yang tinggi, jadi tidak hairanlah bahawa mereka adalah sasaran pencurian. Baru-baru ini, lima lelaki terperangkap dalam kamera keselamatan mencuri produk Apple bernilai $ 12,000 yang kelihatannya memaparkan barang dari lokasi Best Buy di Dover, Delaware pada awal Disember.

Beli iPhone 12 Pro Max dalam talian dan dapatkan yogurt berperisa epal Beli iPhone 12 Pro Max dalam talian dan dapatkan yogurt berperisa epal Reviewed by thecekodok on 5:54:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.