Beli Telefon bimbit Samsung Sekarang Boleh Dihantar Menggunakan Drone

 


Samsung mempunyai cara baru untuk menyampaikan telefon bimbit sesuai pesanan pengguna, iaitu dengan menggunakan drone. Ini adalah kali pertama Samsung melancarkan perkhidmatan seperti ini di peringkat global.

Penjual Korea Selatan ini bekerjasama dengan Manna Drone Delivery untuk menyampaikan telefon Galaxy kepada pelanggan. Drone yang digunakan oleh Manna dibangunkan khas sehingga dapat terbang pada ketinggian 50-80 meter dan kecepatan melebihi 60 km / jam.


Pada masa ini, pengguna Samsung boleh mencuba perkhidmatan penghantaran drone baru di Ireland, tepatnya di bandar Oranmore. Tetapi Samsung merancang untuk mengembangkan perkhidmatan ini ke beberapa kawasan lain.Mengingat spesifikasi dan jangkauan wilayah drone, pelanggan dapat menerima telefon bimbit Samsung mereka hanya dalam tiga menit setelah dipesan, seperti dikutip dari Engadget, Khamis (25/3/2021).


"Untuk dapat menghantar produk kami kepada pelanggan kami dalam masa tiga minit setelah meninggalkan pusat penghantaran adalah contoh inovasi yang cemerlang," kata Ketua Eamonn Grant Online Samsung Ireland.


"Pengalaman pelanggan yang unggul adalah teras dari apa yang kami lakukan dan dengan perkhidmatan baru ini, kami merangkumi apa yang kami yakin akan menjadi masa depan runcit," lanjutnya.


Sebelumnya, Manna pernah bekerja dengan perniagaan tempatan untuk menyampaikan barang keperluan harian, buku dan ubat-ubatan kepada pelanggan. Penggunaan drone ini akan memberikan pengalaman membeli-belah tanpa sentuhan yang boleh menjadi alternatif di tengah wabak.


Tetapi perkhidmatan penghantaran drone ini hanya berlaku jika pelanggan membeli peranti tertentu. Peranti yang memenuhi syarat termasuk Galaxy S21 Ultra, Galaxy Buds Pro, Galaxy Tab S7, Galaxy Watch 3, dan siri Galaxy A terbaru.


Selain itu, pilihan penghantaran ini hanya berlaku untuk pesanan yang dibuat melalui laman web rasmi Samsung di Ireland. Masih belum diketahui sama ada Samsung merancang untuk melancarkan perkhidmatan serupa di lebih banyak negara.

Beli Telefon bimbit Samsung Sekarang Boleh Dihantar Menggunakan Drone Beli Telefon bimbit Samsung Sekarang Boleh Dihantar Menggunakan Drone Reviewed by thecekodok on 2:56:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.