Bukan Khabar angin, Facebook Menjadikan Ciri Seperti Clubhouse

 


Tidak lama dahulu terdapat khabar angin bahawa Facebook didapati mengembangkan klon Clubhouse. Dalam tweet terbarunya di Twitter, penyelidik aplikasi Alessandro Paluzzi berkongsi tangkapan skrin yang berkaitan dengan bahagian antara muka untuk Clubhouse versi Facebook.

Dalam versi Facebook mereka menggunakan fitur Audio Room untuk aplikasi Messenger yang dapat dibuat oleh pengguna.


Pengguna boleh memilih antara menjadikan ruang audio langsung menjadi awam atau peribadi. Di samping itu pengguna boleh menjadi tuan rumah antara mereka atau rakan mereka.


Fitur ini terdengar agak mudah tetapi cara kerjanya tetap dapat dilihat lagi. Bagi mereka yang tidak tahu, Clubhouse adalah aplikasi rangkaian sosial baru yang sangat memfokuskan pada audio dan kini semakin popular.


Daripada menghantar teks atau gambar, Clubhouse lebih kepada mengumpulkan orang di pelbagai kelab untuk mengadakan perbincangan menggunakan sembang suara mereka. Konsep ini nampaknya popular dan mula melihat platform lain.


Saat ini, tidak ada berita tentang kapan Clubhouse versi Facebook akan dilancarkan. Walau bagaimanapun, jika anda melihat tangkapan skrin, sekurang-kurangnya ini merupakan pengesahan bahawa mereka mengembangkan sesuatu yang serupa dengan Clubhouse.


Facebook mungkin dinilai agak lewat untuk sesuatu yang berkembang pesat pada masa lalu. Tetapi, dengan Clubhouse, sepertinya mereka tidak membuang-buang waktu.

Bukan Khabar angin, Facebook Menjadikan Ciri Seperti Clubhouse Bukan Khabar angin, Facebook Menjadikan Ciri Seperti Clubhouse Reviewed by thecekodok on 5:03:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.