Dengan Protokol Kesihatan yang Ketat, Super Nintendo World Akhirnya Dibuka

 


Universal Studios Japan mengumumkan bahawa ia akan membuka Super Nintendo World pada 18 Mac 2021, pembukaan ini ditangguhkan kerana rancangan awal untuk dibuka pada 4 Februari 2020, tetapi kerana pandemi COVID-19 ia dibatalkan.

Taman permainan, yang terletak di Universal Studios Osaka, Jepun, akan dibuka untuk sebilangan kecil pengunjung dan akan dikenakan protokol kesihatan COVID-19 yang ketat, salah satunya adalah memakai topeng.


Tarikan ini pertama kali dibuka pada musim panas 2020, tetapi kemudian diturunkan kembali ke Februari 2021. Tetapi ketika pandemi semakin memburuk di Jepun, pembukaan Super Nintendo World ditangguhkan selama-lamanya kerana rekod kemasukan ke hospital yang tinggi.Sejak itu, jumlah kes baru di Jepun telah menurun dengan 1,038 kes harian dalam seminggu terakhir sekitar satu perenam dari puncak kes harian tertinggi pada bulan Januari.


Tarikan utama Super Nintendo World adalah Mario Kart: Kuppa's Challenge rollercoaster yang terletak di dalam istana Bowser. Tarikan ini menggunakan teknologi AR dan pemetaan unjuran dengan setiap penunggang memakai alat dengar AR dalam bentuk topi Mario.


Tarikan utama lain ialah The Adventures of Yoshi. Taman ini juga akan menampilkan pengalaman interaktif, termasuk "Power-up Band" yang membolehkan pengunjung memerangi watak musuh.


Selain itu pengunjung juga dapat mengumpulkan duit syiling (ke telefon pintar) yang boleh digunakan di rollercoaster dan tarikan lain. Terdapat juga kedai hadiah, dan restoran "Kinopio Cafe".

Dengan Protokol Kesihatan yang Ketat, Super Nintendo World Akhirnya Dibuka Dengan Protokol Kesihatan yang Ketat, Super Nintendo World Akhirnya Dibuka Reviewed by thecekodok on 3:30:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.