Dilancarkan pada akhir Mac, lihat lagi reka bentuk & ciri OPPO Reno5 F

 


OPPO telah mengesahkan kehadiran peranti Reno5 F. Rencananya, peranti ini akan tersedia pada akhir Mac 2021, 1 bulan lebih awal daripada apa yang OPPO katakan pada pelancaran Reno5 pada 12 Januari.

Menjelang pelancarannya, OPPO cukup aktif membocorkan peranti ini di Instagram. 


Di sana anda dapat melihat reka bentuk peranti ini. Reno5 F membawakan kombinasi warna hijau dan ungu, yang mengingatkan pada warna peranti A92 Aurora Purple yang dilancarkan pada pertengahan tahun lalu. Di sisi kamera, Reno5 F membawa 4 kamera yang diletakkan dalam bingkai segi empat tepat yang bulat pada setiap hujungnya.


Di bahagian bawah bingkai kamera ada tulisan di lingkaran 'AI' yang menunjukkan bahawa peranti ini membawa kecerdasan buatan ke fitur kameranya. Sementara di sisi bulatan terdapat kata-kata 'Kamera 48MP' yang bermaksud peranti ini membawa kamera utama 48 megapiksel.


Malangnya, untuk tiga kamera yang lain belum diketahui setiap ukuran pikselnya. Namun, dari beberapa peranti OPPO yang hadir pertama kali, pengguna dapat meneka konfigurasi selain dari kamera Reno5 F utama, termasuk kehadiran kamera sudut lebar, kamera makro dan kamera mono.


Lampu kilat LED peranti ini dibuat memanjang dan terletak di luar bingkai kamera di sebelah kanan. Bagi sisi layar, Reno5 F menggunakan rekaan lubang puch tunggal dengan lubang kamera di kiri atas.


Tidak ada maklumat mengenai dimensi layar perangkat ini, tetapi sudah pasti bahawa Reno5 F akan hadir dengan layar di atas 6 inci, sama seperti penggantinya.


Peranti ini juga dilengkapi dengan warna-warna yang kelihatan bergaya dan bergaya, ukuran yang sesuai di satu tangan dan nipis. Ciri kegemaran AI Color Portrait juga akan membolehkan pengguna menjadi kreatif dengan video unik dengan cara segera dan mudah di OPPO Reno5 F.


Ciri pengecasan pantas juga terdapat dalam peranti ini dengan 30W VOOC Flash Charge, sehingga pengecasan menjadi lebih cepat tanpa perlu menunggu lama untuk siap bergerak lagi.


Di sisi permainan, OPPO Reno5 F dilengkapi dengan Mode Fokus Permainan, yang memungkinkan pengguna untuk bermain permainan tanpa mengganggu pemberitahuan atau pemberitahuan pesan yang dapat membuat pengguna tidak fokus.


Nantikan kehadiran OPPO Reno5 F, ikuti perkembangan Instagram OPPO dan kunjungi laman web rasmi OPPO untuk mendapatkan maklumat lengkap mengenai kehadiran OPPO Reno5 F.

Dilancarkan pada akhir Mac, lihat lagi reka bentuk & ciri OPPO Reno5 F Dilancarkan pada akhir Mac, lihat lagi reka bentuk & ciri OPPO Reno5 F Reviewed by thecekodok on 5:34:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.