Ditutup Setahun Kerana Pandemik, 270 Kedai Apple AS Dibuka Lagi

 


Semua kedai Apple di Amerika Syarikat dibuka semula setelah hampir setahun ditutup kerana wabak virus Corona. Apple pertama kali menutup gerainya di luar China pada 13 Mac 2020.

Apple mempunyai 270 kedai di AS yang mula dibuka pada 1 Mac 2021. Apple Store di negeri Texas, yang merangkumi kawasan Houston, Dallas dan San Antonio, adalah antara kedai yang baru dibuka.


Tidak semua kedai dibuka dengan kapasitas asalnya, ada yang menerima belanja langsung di kedai dan ada yang hanya menerima pesanan dalam talian melalui jendela kedai Express, seperti dikutip dari 9to5Mac, Rabu (3/3/2021).Sejak 12 bulan yang lalu, Kedai Apple telah dibuka dan ditutup beberapa kali kerana kes COVID-19 yang melambung tinggi di AS. Kedai Apple juga terpaksa ditutup beberapa kali kerana masalah sosial dan politik di AS, seperti protes terhadap kematian George Floyd dan Pemilihan Presiden AS 2020.


Walaupun Apple yakin dapat membuka semula tokonya, ini tidak bermaksud bahawa kes COVID-19 di AS mulai menurun. Pengilang iPhone terus melaksanakan protokol kesihatan, termasuk mengurangkan kapasiti pengunjung dan mewajibkan penggunaan topeng.


Apple juga terus menilai keadaan COVID-19 di mana ia beroperasi, jadi ada kemungkinan mereka akan menutup sementara beberapa kedai atau kembali ke mod Express pada masa akan datang.


Apple sememangnya satu syarikat yang bertindak pantas apabila keadaan berubah. Pada bulan Disember 2020, mereka menutup semua kedai di California, AS dan London, UK setelah peningkatan kes selepas cuti Krismas.


Pada masa ini di luar AS hanya terdapat selusin kedai Apple yang masih ditutup di Perancis dan Brazil. Sementara itu, Apple Store di Mexico dibuka pada 2 Mac.

Ditutup Setahun Kerana Pandemik, 270 Kedai Apple AS Dibuka Lagi Ditutup Setahun Kerana Pandemik, 270 Kedai Apple AS Dibuka Lagi Reviewed by thecekodok on 5:24:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.