EA Tangguh pelancaran Need For Speed, untuk fokus dalam pembangunan Battlefield 6

 


Electronic Arts (EA) telah mengumumkan bahawa ia menunda kerja pada permainan Need For Speed ​​kerana syarikat itu belum menyelesaikan kerja di studio dan projeknya untuk tahun 2021.


Ini bermaksud, Criterion akan dikerahkan untuk membantu para pengembang permainan Dice dalam pengembangan permainan Battlefield 6.


Syarikat itu mengatakan penangguhan itu hanya sementara, selain itu pengurangan tekanan disebabkan oleh pandemi Covid-19.


Seperti yang dilaporkan oleh Rock Paper Shotgun, Rabu (3/3/2021), tajuk siri permainan terbaru Battlefield belum diumumkan. Walaupun maklumatnya sangat terhad, EA mengatakan perkembangan permainan berjalan lancar.


"[Battlefield] berkembang pesat, pasukan telah bekerja sangat keras, mereka bekerja keras tahun lalu, dan ya, kami telah bekerja dari rumah," kata ketua studio EA Laura Miele kepada Polygon.


Merujuk pada ini, EA telah memutuskan untuk meminta Kriteria untuk mendapatkan bantuan, keputusan yang dijamin oleh Miele dengan input dari studio.


Maklumat, Kriteria itu sendiri juga dikenali sebagai pembangun di sebalik kejayaan Burnout dan kini Need For Speed, tetapi EA mengatakan pengalaman mereka menjadikan mereka orang yang tepat untuk terlibat.


"Mereka telah bekerja di [Star Wars] Battlefront, mereka telah bekerja di Battlefield, dan mereka mempunyai kerjasama yang sangat erat dan erat dengan Dice. Saya sangat yakin bahawa ini akan menjadi kemenangan yang cukup positif bagi mereka," katanya.


Walaupun Criterion berada di luar medan perang, EA masih akan mempunyai permainan perlumbaan dalam karya berkat pemerolehan Codemasters baru-baru ini. Need For Speed ​​belum dibatalkan atau diserahkan kepada Codies, kata EA.


Sebaliknya, meminta pembangun Dirt dan F1 untuk terus mengerjakan permainan perlumbaan mereka memberi ruang kepada Criterion untuk terjebak di Battlefield dan kembali kemudian.


Dalam pengumuman EA, Miele mengatakan Codemasters akan mengadakan beberapa pelancaran pada tahun berikutnya. Kriteria dijangka melancarkan permainan Need For Speed ​​mereka yang seterusnya pada tahun fiskal 2023 EA.


"Kami baru-baru ini melihat versi pertama trailer pengungkapan untuk Battlefield dan ini akan menjadi penampilan pertama yang luar biasa pada permainan yang mengagumkan ini," kata Miele.

EA Tangguh pelancaran Need For Speed, untuk fokus dalam pembangunan Battlefield 6 EA Tangguh pelancaran Need For Speed, untuk fokus dalam pembangunan Battlefield 6 Reviewed by thecekodok on 5:40:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.